פוקצ׳ות כרובית של גל

מתכון קל ופשוט ממרכיבים שיש בכל בית לפוקצ׳ה עם כרובית מתובלת.
לארוחת ערב, לאירוח ולנשנוש בריא

היום אני מארחת בבלוג את גל.
גל הוא הבן הקטן שלי. (555, מלח, פלפל, שום, בצל, עמבה, סחוג, ווסאבי וחלפיניו)

המרכיבים ל-4 פוקצ'ות נאות:

חצי ק"ג קמח מלא
300 מ"ל מים חמימים
חצי כף שמרים יבשים
כפית מלח
חצי כפית סוכר

לציפוי:
כרובית אחת
בצל
שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
בצק:
מערבבים את חומרי הבצק היבשים, מוסיפים את המים ולשים עד שהבצק אחיד ונוח לעבודה. ניתן להוסיף מעט מים במידת הצורך. מניחים בקערה ומכסים במגבת או בניילון נצמד, להתפחה.
ציפוי:
את הכרובית מפרקים לפרחים, ומבשלים 20 דקות במים מומלחים. לאחר התרככות, מסננים היטב.
במחבת מטגנים במעט שמן בצל קצוץ עד הזהבה, מוסיפים את פרחי הכרובית ומטגנים מספר דקות.

הרכבת הפוקצ׳ות:
לאחר שהבצק הכפיל את נפחו, לשים מעט ומחלקים ל-4 כדורים. מרדדים כל כדור לצורה עגולה.
טיפ: במרכז הבצק המרודד מומלץ לעשות חורים עם מזלג, כדי למנוע בועות אוויר בבצק מתחת לתערובת הכרובית.
מפזרים רבע מתערובת הכרובית על כל עיגול בצק, בוזקים מעט שמן זית, מלח גס ופלפל שחור גרוס.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כ-8 דקות, עד הזהבת הבצק.
מומלץ לאפות על אבן שמוט שחוממה כשעתיים מראש בתנור, במידה ואין – ניתן להשיג אפקט דומה עם תבנית תנור הפוכה שחוממה בתנור ועליה להניח בעדינות את הפוקצ'ות.
לאחר האפייה לצנן על גבי רשת, כמה שיכולים להתאפק…
בתאבון!

אם הגעתם כד כאן, מזמינה אתכם לפרגן לי בלייק בעמוד הפייסבוק שלי: חיים וטעים, העמוד הכי טבעוני, צבעוני וטעים (ואני בכלל לא משוחדת) ברשת.

לבריאות!

חיים וטעים!

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.