שבועות הוא החג הכי נפלא שיש. לא רק המנהגים, הלבוש הלבן הטקסים בבתי הספר , שפעם הקפידו על סלים מתוקים מלאים פרי וירק ואגודות שיבולים, לילדות כתרי פרחים טריים על הראשים, ההתרגשות והשירה .
בשבילי אישית חג השבועות היה תמיד חג מיוחד . למה תשאלו , כי יום הולדתה של סבתא שלי האהובה היה בשבועות. הם לא ידעו אז תאריכים מדוייקים אבל מה שידעה זה שבערב שבועות. חגגו לה יום הולדת וכך בכל שנה זה היה היום הכי כיפי בחיי. סבתא הכינה קינוחים נפלאים במיוחד לנו לילדים. חג השבועות שמזכיר לי אותה מעורר אצלי את החשק למטעמים בטעם של פעם.
אז חזרתי אחורה בזמן והכנתי קינוח כמו של סבתא, אבל עם מוצרים חדשניים של היום . ילדים מתים עליו וזכור לי שהיא נהגה במיוחד בשבילי להוסיף קוביית שוקולד שהומסה על הצלוחית שלי בחום הקינוח וגם תות.
לקינוח הנפלא הזה צריך –
ליטר שוקו מו ללא תוספות סוכר.
8 כפות קורנפלור מומס בכוס חלב 3% טרה.
קוביות שוקולד מריר 60% כמספר הצלוחיות שאליהן ימזג הפודינג.
1 מיכל שמנת 38% מתוקה להקצפה טרה.
100 מ"ל חלב 3% טרה.
אריזת אינסטנט פודינג בטעם שוקולד לבן או בטעם וניל.
חצי קילוגרם תותים קטנים ויפים בערך באותו גודל מנוקים היטב.
200 גרם סוכר לבן.
הכנה:
מתחילים בהכנה ומניחים את התותים בכלי ומעליהם הסוכר כדי שיגירו נוזלים.
בינתיים בסיר בינוני מחממים את השוקו ולפני הרתיחה מוזגים לתוכו את הקורנפלור המומס ובוחשים ללא הפסקה במטרפה עד שירתח ויסמיך .
מוזגים אותו לצלוחיות הגשה.
לוקחים קובית שוקולד מריר ומצמידים לכל צלוחית לדפנות ועם גב כפית גוררים בתוך הצלוחית כך שדפנותיה יצופו בשוקולד שנמס בחום הפודינג.
מקררים היטב .
לקישוט
מקציפים את החלב והשמנת עם אינסטנט פודינג .הוא יהיה מעט סמיך יותר כי גרעתי מכמות הנוזלים 50 מ"ל (על האריזה כתוב 400 מ"ל ואנחנו שמנו 350 מ"ל נוזלים)
בסיר קטן מניחים את התותים שהגירו נוזלים עם הסודר ומביאים לרתיחה עד שכל הסוכר נמס ויש לנו תותים בסירופ סמיך לא נוגעים בתותים כדי שלא יתפרקו ומקררים .
להרכבת הקינוח
מזלפים מעל כל צלוחית מקרם השמנת
מקשטים בתותים
מקררים היטב
מגישים למי שאוהבים כמו שסבתא שלי נהגה עם נשיקה ענקית
תהנו.













