פודינג חלב שקדים וקוקוס ברוטב קרמל.

קינוח חלב שקדים וקוקוס

הקיץ שלנו זה הרותח  דורש קינוחים קרירים ולא כבדים

הקנוח הלז עלה במוחי הקודח ערב חג שני של פסח .

מגבלות כשרות הניבו לי מתכון פרווה .

מי בכלל הרגיש בכך כי הטעם עלה על המצופה .

המהום התענוג של כולם היה האישור לתת לכם את המתכון

קדימה רוצו לסופר להביא הביתה חלב שקדים וקוקוס .בא באריזה של ליטר .

צריך- ליטר חלב שקדים וקוקוס שטעמו נפלא גם לשתיה כך.

6 כפות קורנפלור מומסות במעט מים קרים

6 כפות סוכר לבן או חום בהיר(לא צריך יותר כי מספיקה מתיקות הרוטב.

1 שקיק ג'לטין מומס במעט מים רותחים

לרוטב –

200 גרם סוכר

200 מיל חלב קוקוס או עוד חלב שקדים וקוקוס .

כמה טיפות תמצית וניל טובה

ההכנה ווהרכבה

בסיר גדול מחממים את חלב השקדים והקוקוס עם הסוכר

לפני נקודת הרתיחה מוסיפים את הקורנפלור המהול במים

בוחשים היטב ללא הפסקה ליצירת פודינג .

כשמסמיך ועולות בועות  בוחשים פנימה את הג'לטין המומס היטב ומכבים אש.

מכינים את הרוטב הקרמלי בהרתחת הסוכר וחלב השקדים והקוקוס וטיפות הוניל

מנמיכים אש ומסמיכים לקרמל בהיר כמו טופי .

בכלי הגשה אישיים מעבירים מעט מהקרמל ומצננים מעט.

מעל מוזגים את הפודינג שלנ.

מביאים לטמפרטורת חדר ,מכסים בניילון נצמד.

מקררים היטב כמה שעות.

הופכים כל כלי אישי לצלוחית ומגישים קרררר עם הרוטב שנמס מעט .

אפשר לקשט בקצפת או להשאיר כך .

תתמוססו לי מעונג . מבטיחה.

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.