השבוע בקורס הבישול הנפלא של סלונה שאני משתתפת בו המשימה היא – סלט!
זה נשמע פשוט שלא לומר פושטי, אבל זהו, שלא.
בדיחה ישנה מספרת כי הראו למרוקאית שולחן עם שלוש רגליים ושאלו אותה: מה חסר?
המרוקאית ענתה בלי להתבלבל: אוווהה, סה קל, חסרים סלטים.
במשפחה המרוקאית של אישתי, כשפותחים שולחן קודם כל סופרים כמה סוגי סלטים יש.
ואת המשימה הזו, של לספור סלטים, צריך לתת לילד שיודע לספור גם מעל 10.
בבית שלנו, במצבים נדירים כשאין אורחים, הגדול בצבא והקטנה בחוגים, אנחנו עורכות ארוחת סלטים.
ככה בקטנה, אני מכינה טחינה (מלא שום ולימון), סלט כרוב, גזר מרוקאי, מטבוחה, סלט עגבניות – מוצרלה עם בזיליקום, סלט חסות (ולפעמים מפלטת אשכולית אדומה לתוכו), סלט חצילים, סלט… הבנתם את העניין.
וככה לנגב את זה עם לחם טוב או חלה.
סלט יכול להיות ליד המנה העיקרית, סלט יכול ללוות חביתה, אבל הוא גם יכול להיות מנה בפני עצמה.
אני רציתי שהסלט שלי יהיה המרכז. שיהיו בו צבעים עזים וטעמים עזים ולכן בחרתי במטבח האסייתי.
כולנו פה בישראל חושבים שאנחנו אירופה או ארה"ב, אבל בעצם אנחנו אסייתים ואם ככה, אז הכנתי מנה מקומית.
סלט בטטה עם אטריות אורז:
מצרכים:
שמן זית
2 בטטות
2 קוביות שום דורות
חבילת אטריות אורז
גרעינים שחורים קלופים
גרעינים חמניה קלופים
בוטנים קלופים
כוסברה
רוטב סויה
שמן שומשום
אופן ההכנה:
מחממים 3 כפות שמן זית במחבת גדולה.
קולפים את הבטטות וחותכים לקוביות קטנות ומטגנים
לאחר שהבטטות מתרככות קצת ומשחימות, מוסיפים את השום וממשיכים לטגן.
את האטריות אורז מניחים בקערה וממלאים במים רותחים עד שהם מכסים את האטריות. משאירים במים כרבע שעה עד שהאטריות רכות.
את הגרעינים והבוטנים (אפשר לוותר על אחד מהם) קולים במחבת עד שהם קריספיים. זהירות לא לשרוף אותם.
לאחר שהאטריות מוכנות, מסננים ומעבירים לקערה גדולה.
מעל האטריות שמים את הבטטה ומתבלים ב- 3 כפות רוטב סויה וחצי כפית שמן שומשום ומערבבים היטב. לאחר מכן קוצצים חצי צרור כוסברה ושמים בסלט וכך גם עם הגרעינים ומגישים.
זה טעים ונפלא.














