מס' ימים מתחילת המסע: 12
מס' ימים עד לסיום: 18
מס' מתכון מתוך ה-30: 12
אז אתמול (שישי) אמנם בישלתי אבל עד ש ועד ש ועד ש כבר היה מאוחר ולא הספקתי להעלות את הבלוג בנוהל באותו ערב, מה שגרר תגובות והודעות על הפרת השגרה הקיימת. אז התנצלותי… ותודה! כיף לדעת שמחכים לקרוא ולראות מה הכנת ובישלת…
ובכלל אתמול היה היום שבו קיבלתי הכי הרבה תמונות מאנשים שבישלו ואפו חלק מהדברים שפירסמתי כאן בעשרת הימים האחרונים. אז אני רוצה להגיד לכם שזה פשוט אדיר שאתם מכינים את הדברים שלי, וזה הכי משמח, ובמיוחד כשזה יוצא טוב וטעים! תמשיכו להכין ולשלוח לי תמונות כי זה פשוט עושה לי את היום…
מאז שאני עובדת בקונדיטוריה, הרבה ארוחות ערב שישי מתפספסות לי כי אני צריכה לקום מוקדם בשבת למשמרת. אם הייתי צריכה לבחור, הייתי בוחרת אף פעם אבל אף פעם לא לעבוד בשבת. יש איזה קדושה שיש שקיימת רק בשישי בערב, כולם יפים יותר, רגועים יותר, פשוטים יותר. הכל משפחתי יותר. אבל לצערי אין אפשרות, ולכן הרבה פעמים אני מפספסת את הערב האהוב עליי בשבוע.
היום, שבת, לשמחתי אני לא עובדת ולכן אתמול יכולתי לבשל בנחת, ובכיף. כמו שתמיד אני רוצה.
הבלוג נסע עד לדיזינגוף ירמיהו (וזה ממש צפונה בשבילו) כדי לבשל יחד עם כנרת, החברה הטובה שלי שכבר סיפרתי עליה בבלוג לפני שלוש שנים, באותו פוסט של סירות הקישואים, אכל איתנו גם יוני , החבר שלה והיה ערב פשוט מקסים.
על השולחן היה אורז לבן בסמטי שבושל עם חצי לימון. יוגורט עם קצת מלח , פלפל חריף ובצל ירוק, בטמפ' חדר, ותבשיל דל בסיסי של עדשים ירוקות וקוביות עגבניות. וכמובן גולת הכותרת, תבשיל הירקות וטופו בחלב קוקוס שהיה פשוט תענוג. היוגורט על התבשיל מעדן אותו ברמות שקשה להסביר במילים. תענוגגגג

ערב הודי!
לאורז הלבן: 2 כוסות אורז, 4 כוסות מים, מלחוחצי לימון מונח בתוך האורז. על אש קטנה לעשרים ושתים דקות. כשהאורז מוכן, לסחוט הלימון מעליו, ולהפריד גרגירי האורז עם מזלג.
לתבשיל עדשים: מטגנים חצי בצל לבן יחד עם עדשים ירוקות, ומוסיפים עגבניות מרוסקות. מתבלים לפי הטעם, ומוסיפים הרבה מים רותחים. מבשלים עד רכות חלקית. או עד כמה שאוהבים. אני הוספתי הרבה מים במהלך הבישול עד שהתבשיל הגיע למידה הרצויה.
לתבשיל הירקות: במחבת עמוקה ורחבה, מטגנים בצל סגול, ובצל לבן. מוסיפים ירקות כרצונכם (אנחנו הוספנו גזר, כרובית, תפוח אדומה, ובטטה) ומתבלים כהוגן. ביד מאוד מאוד רחבה, אנחנו שמנו פפריקה מתוקה, חריפה, הרבה מלח , הרבה פלפל, כמון, כורכום, קצת קינמון, אבקת קארי ועוד דברים שבטח שכחתי. מוסיפים 2 חבילות של רסק קטן, ופחית מי קוקוס (כלומר הכי פחות אחוזי שומן, זה גם ככה תבשיל כבד) ומעט מים. מבשלים עד הסמיכות הרצויה. במכסה סגור על מנת שהירקות יתבשלו. בחמש דקות האחרונות מטגנים קוביות טופו ומוסיפים לתבשיל.
מניחים אורז, מעליו תבשיל, ומעליו יוגורט. ומתענגים. אנחנו התענגנו לפחות.
חצי שעה עבודה ויש אחלה ארוחה על השולחן.
נשיקות חברים שלי
שאו ברכה נעמיש
















