יום הצילומים לקולקציית הקיץ של מעצבת האופנה קארן אוברזון, מתנהל באווירה רגועה לחלוטין. רק נשים נמצאות בסטודיו של הצלמת מירי דוידוביץ, למעט עוזר הצלמת הצמוד וכולן עובדות בנינוחות ושיתוף פעולה. למרות שהיא נדרשת בכל רגע להחלטות הנוגעות לסטיילינג של הדוגמנית, לאופי הצילום ועוד כהנה וכהנה, אוברזון לא לחוצה וזה מקרין על כולן. היא מאשרת את התכשיטים שמציגה האסיסטנטית שלה – סטודנטית בשנקר שהיא גם בת הזוג של בנה הבכור, מציצה לבקשתה של דוידוביץ בעדשת המצלמה וחוזרת לענות לי על שאלות בין לבין. אנרגטית, אך רגועה ומאצילת סמכויות, לא נלחצת ולא מחלקת הוראות. אפילו הטלפון שמתקבל באמצע "מהאב הגדול" הוא גדעון אוברזון, שרואה בסלולארי את התמונות הראשונות ולא מרוצה מהמייק אפ של הדוגמנית, מלחיץ יותר את המאפרת שמדברת איתו ארוכות ומנסה לרצות, אוברזון ג'וניור ממש לא מתרגשת.
וזה לא שהם לא משפחה מאוד מעורבת וקשורה. אוברזון הרי עובדת עם אביה בסטודיו המשותף ועושה עד היום את קניינות הבדים עבור הקולקציות של שניהם. במקביל היא מתחזקת כבר שנים, קו עצמאי ומצליח משלה KO. את הבית המעוצב שבו היא גרה במתחם נגה ביפו, יחד עם בעלה והבן החייל (בן בוגר נוסף, הוא סטודנט לעיצוב תעשייתי שגר בדירה משלו) עיצבה אחותה הצעירה דנה, ארכיטקטית שעיצבה לאחרונה מחדש גם את הבוטיק ברחוב גורדון בת"א ואת בית ההורים, אשר צולם לא פעם למגזינים של עיצוב.
היא בת 52 ונראית צעירה מגילה. אולי זה התפריט עתיר הירקות הטריים – אוברזון צמחונית מאז שהיא זוכרת את עצמה. אולי היוגה, שהיא חלק בלתי נפרד מחייה כבר 12 שנה. אוברזון עושה אשטנגה יוגה, שהיא יוגה פיזית באופיה ונסעה בעבר לעשות יוגה ב"מכה" של היוגיסטים בהודו. בנוסף, היא לומדת בקורס מורים ליוגה ומשמשת כמנטורית למעצבים צעירים, מטעם קרן אייסף ע"ש אדמונד ג' ספרא, המעודדת פיתוח יזמות עסקית בפריפריה.
שנים גרו ברמ"הש והיא נשבעה לעצמה שביום שהילדים יגדלו, היא חוזרת לת"א. לפני שנתיים הם עברו לביתם הנוכחי ביפו, שממוקם אומנם בלב הצנטרום האורבני, אך במתחם שקט ושכונתי. לסטודיו היא מגיעה כל יום ברכיבה על אופניים וקופצת לעיתים קרובות לחוף מנטה ריי הסמוך, ביחד עם כלבת השארפיי שאימצה ואשר מגיעה משושלת אופנתית לא פחות מכובדת משל אוברזון עצמה. הכלבה היא גורה, שהמליטה כלבתו של מעצב שמלות הערב ירון מינק ובסקי.
היא לובשת ג'ינס ונעליים שטוחות – הלבוש המועדף עליה רוב הזמן וגם מתבדחת על זה: "אם הייתי צריכה לעצב לאישה כמוני, בטח לא הייתה לי פרנסה…" בסוף מתברר שדווקא את חולצת הכפתורים שהיא לובשת, מכותנה בצבע אבן, אשר נראית כמו פריט בסיסי ורצוי במלתחה ושאני מחמיאה לה עליה בלי דעת, היא מהקולקציה שלה בעונה שעברה.
לא רק בלבושה האישי היא מעדיפה פשטות, גם סגנון העיצוב שלה נקי, עם מיעוט מחשופים ונגיעות טרנדיות מדודות. העיצוב מתחיל אצלה עם הטקסטיל. הבדים משפיעים לדבריה על תפישת העיצוב ומשם היא מתחילה לזרום. לעונת הקיץ יצרו אצלה בסטודיו בדים בלעדיים, שהודפסו כאן בארץ בטכניקה חדישה ומתקדמת, עם פרינט מלבב של סברס ישראלי ושל עלי פוקסיה ענקיים. הצבעים של קולקציית הקיץ בהירים וטבעיים, עם הבלחות של כתום תפוז וירוק עלה וההשפעות הן אפריקאיות מרומזות בעיקר בקשת הגוונים, אך בצורה מאוד אורבנית ומדודה.
*
אוברזון איננה עושה הבחנה בקולקציה שלה בין בוקר וערב ומציעה בגדים שיתאימו לכל שעות היום, אולי רק בשינוי אביזרים. היא מחבבת צווארוני גולף מתקלפים (כאלה הניתנים להסרה, כפי שמתחשק) ויש מס' פריטים עם צווארונים כאלה. עוד בקולקציה סט של שמלה נטולת שרוולים מעל מכנסיים, מכנסיים באורך האופנתי החדש של 7/8 ומגוון שמלות קיץ באורכים הולמים ומחמיאים לנשים בוגרות, דהיינו לא מיני קצרצר.
מסקנות: מינון מאוזן בין יצירה ועבודה, עשיית דברים בשביל הנשמה ותוספת של קצת רוח ים.. (ובאופן כללי אורח חיים בריא) – סוג של בשלות ורוגע, שמגיעים כנראה עם הגיל והניסיון. הסוד של אוברזון הוא במינונים הנכונים בדיוק כמו העיצובים שלה.
*
להשיג: בוטיק אוברזון, גורדון 36 ת"א
תכשיטים וארנקים – מתוך הפריטים הנמכרים בסטודיו של מעצבי גלריית טאלנטס
צילומי קולקציה : מירי דוידוביץ (תומה גילאון – איפור ושיער וקריסטינה מקרין- דוגמנית)
צילומים בתוך הסטודיו: ניר סלקמן
צילומי הבית בניצנה בעיצובה של דנה אוברזון: אביעד בר- נס
מתוך הבלוג של אלישבע כספי




















