סוף השבוע מבחינתי זה זמן למשפחה המורחבת, לאורך השבוע אני כמעט ולא פוגשת את הוריי כך שארוחת ליל שישי היא תמיד הזמן של כולנו, להיפגש, להתעדכן, וגם להתפנק עם המאכלים של אמא. היא מצידה מכינה את כל הארוחה, ואף פעם לא מבקשת עזרה, אמא אדמה, שדואגת לכולם, כל אחד והתבשיל שלו, דואגת שכולם יהיו מרוצים, מנסה לענות על כל החשקים, כל שבוע מחדש. עם הזמן, כשהתעקשנו לסייע עם המנות בארוחה, יצא שקיבלתי תפקיד קבוע, כל שישי אני מנסה את מזלי, ומקבלת תשובה קבועה:
תכיני.תפוחי. אדמה.
אז כל יום שישי אני מכינה תפוחי אדמה בתנור, הילדים מתים על זה, וגם המבוגרים. מתכון בסיסי, שאני מגוונת בעיקר עם עשבי התיבול, פעם אורגנו, פעם רוזמרין, ולפעמים טימין, שמן זית ומלח גס. תענוג. גם השבוע הכנתי את אותו מתכון אבל חשבתי וחשבתי מה עוד לנסות כדי לאתגר את עצמי. בכל זאת משימה ראשונה בקורס.
אז לאורך השבת נוצרה רשימה שלמה שבא לי לנסות, רעיונות מחברי הקבוצה #שוק_על_ירך וגם כאלו שרציתי לאורך השנים אבל לא ניסיתי.
היום בחרתי במעין פשטידת רועים / לזניה מפרוסות דקיקות של תפוחי אדמה ובשר:
אופן ההכנה:
4-5 תפוחי אדמה שחותכים לפרוסות דקות
צורבים אותן על מחבת טפלון ומפזרים מעל מלח, אפשר למרוח בשמן זית עם שום כתוש של דורות ( לא חייב )
מסדרים בתבנית שכבה ראשונה
מפזרים מעל תערובת בשר ( אני הכנתי תערובות כמו של רוטב בולונז )
מכסים בשכבה נוספת של פרוסות דקיקות
ממשיכם עם כמה שכבות שרוצים ( אני הכנתי 2 שכבות )
מתבלים מעל בפלפל גרוס ומלח גס, מעט בשביל הקרנצ'יות, ומקשטים ברוזמרין, לניחוח נפלא.
בתאבון! התבנית חוסלה.












