עוף עם כרובית ושומר

מנה פשוטה וקלה מאוד להכנה עם טעם דומיננטי של השומר – מתאים במיוחד לאוהבי הירק הנפלא הזה!

בחורה עם מחשב נייד

IMG_1569

עוף עם כרובית ושומר

למצרכים:

כרובית קטנה מחולקת לפרחים

2-3 שומר פרוסים לפרוסות עבות

1 ק"ג עוף (אני השתמשתי בכנפיים בגלל עדינות החלק הספציפי הזה)

8 שיני שום שלמות

כורכום

מלח

פלפל

טרגון מיובש

אבקת מרק עוף

מעט שמן קנולה לטיגון

להכנה:

1. לטגן את העוף  ב- 3-4 כפות שמן עד שיזהיב.

2. להוסיף 1 כפית כורכום, כף מלח, כפית פלפל שחור, כף אבקת מרק, כף וחצי טרגון וכוס מים רותחים. לנער את הסיר ולערבב שהתבלינים יגיעו לכל תכולת הסיר.

3. לפזר את הכרובית והשומר מעל (שטופים ונקיים כמובן), שוב לנער את הסיר (לא צריך לדאוג הירקות יתרככו ויתפסו פחות נפח וכך הרוטב יעטוף הכל).

4. לבשל 3/4 שעה עם סיר מכוסה. מדי פעם לנער את הסיר ולדאוג שהרוטב יעטוף את כל תכולת הסיר.

5. אם נוצרו הרבה נוזלים לטעמכם האישי, לפתוח את הסיר ולהמשיך לבשל עד שהרוטב יצטמצם.

6. נהדר עם אורז לבן.

אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

 

לב