עוגת שקדים ותפוזים
עוגה דחוסה שכולה חגיגיות ונוסטלגיה לתפוזים ג'אפה האהובים של פעם.
המרכיבים לתבנית קפיצית או טבעת בקוטר 24 ס"מ:
חומרים:
2 תפוזים קטנים
6 ביצים
250 גרם סוכר
250 גרם שקדים טחונים
1 כפית אבקת אפיה
קורט מלח
לתפוזים המזוגגים:
2 תפוזים, פרוסים לרוחב לטבעות דקיקות בעובי 3 מ"מ
1 כוס סוכר
אופן ההכנה:
1.יוצקים מים לסיר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את התפוזים השלמים (מוסיפים מים לכיסוי התפוזים), על קליפתם, ומבשלים עד שמתרככים לגמרי – שעה לפחות. פותחים, מגלענים ומקררים. טוחנים במעבד מזון עד לקבלת מחית אחידה.
2.מערבבים את כל המרכיבים היבשים בקערה גדולה ומוסיפים את מחית התפוזים המבושלים. מוסיפים את הביצים לתערובת, מערבבים ומניחים לתערובת להתקרר במקרר – 3 שעות לפחות ועד לשלושה ימים לפני ההכנה (רצוי להניח לתערובת להתגבש לילה אחד לפחות).
3.מכינים תפוזים מזוגגים: מבשלים את פרוסות התפוזים במים (שצריכים לכסותם בסיר) עד לרתיחה ומסננים.
4.מחממים כוס מים בקלחת, מוסיפים סוכר ומביאים לרתיחה עדינה. מוסיפים את פרוסות התפוזים ומבשלים עד שהופכות למעט שקופות. מוציאים בעזרת כף מחוררת ומצננים על גבי מגבש.
5.משמנים היטב את טבעת או תבנית קפיצית, מרופדת בנייר אפיה. מסדרים את פרוסות התפוזים המזוגגות ויוצקים מעל את העוגה. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות במשך שעה או עד שמזהיב יפה יפה












