אין דבר שאני אוהבת יותר מאשר להמציא מתכון. לקחת את חוקי היסוד ומהם לבנות מתכון מנצח. זה מתכון מנצח. השילוב של התמרים והחמוציות עם קמח הכוסמין שיש לו טעם אגוזי מעט והקינמון יוצרים שילוב מנצח וטעים מאוד.
חשוב לציין, מי שאין לו בזמינות קמח כוסמין ניתן להמיר את הקמח בקמח לבן.
למצרכים:
180 גרם תמרים בוואקום
3/4 כוס סוכר
11/4 כוסות מים
2 ביצים
1 כוס שמן
1 אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתייה
11/2 כוסות קמח כוסמין
1 כפית קינמון
4 כפות חמוציות
אגוזי מלך לעיטור
להכנה:
1. בסיר קטן לשים את המים, הסוכר והתמרים ולערבב עד שהכל יימס ויהיה בלילה אחידה. (לשים לב שאם יש חלקים קשים בתמרים – להוציא אותם). לצנן את התערובת.
2. להוסיף את השמן ולערבב. להוסיף את הביצים ולערבב שוב. להוסיף את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה והקינמון ולערבב עד איחוד מושלם.
3. להוסיף את החמוציות ולערבב.
4. לשפוך את הבלילה לתבנית משומנת ולעטר מעל עם אגוזי מלך.
5. לאפות את העוגה בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 35-40 דקות. וזהו! מושלם!!!!!!
אהבתם את המתכון? תעשו לייק
אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!















