עוגת שמרים במילוי ריבה ופרג
חומרים:
500 גר קמח לבן
1 שקית שמרית
50 גר' סוכר
3 חלמונים
2 כוסות חלב
קמצוץ מלח
100 גר' חמאה רכה.
לערבב במיקסר ..להוציא, לעטוף בניילון נצמד ולמקרר ללילה או לפחות 3 שעות במקרר
תערובת:
3 כוסות פרג טחון טרי
2 כוסות חלב
1/2 כוס סוכר
3/4 כף א. קינמון
75 גר' חמאה רכה
2 כפות ריבה
לבשל 10 דק' ולהניח לקירור בצד.
הכנה:
את הבצק לחלק ל 4 חלקים ,לשטח למלבן ,למרוח מעט ריבה (לא ע הסוף) ואחר למרוח בנדיבות מעל. להשאיר שוליים של 1 סמי.- הפעם חילקתי ל3 חלקים
לגלגל. להניח בתבנית לתפיחה נוספת.
למקוח ביצה…
ולתנור חום 160-165 35-40 מעלות עד שמזהיב יפה יפה.
לכשמוכן..
להכין מראש – כשהעוגה יוצאת מהתנור מיד ל"פזר " בעזרת כף לא לדאוג העוגה שותה הכל
1 כוס מים + 1/2 כוס סוכר
בתיאבון












