


העוגה הזו מזכירה במעט קינוח בולגרי שטעמתי שם .
בא לי לשחזר אותו כי קבלתי מלית דובדבנים לניסוי מחברת "פוליבה" המתמחה במליות טעימות.
כשפתחתי את האריזה הסתבר שיש בה דובדבנים שלמים בכמות נדיבה ושווה וזה מה שהחזיר בי את הזכרון .
הכנה קלה בקערה אחת אפיה קצרה ויששש.
לקחתי תבנית קטנה קפיצית ועמוקה-22 ס"מ .
והיידה לעבודה –
מרפדים אותה בחצי שרוול פתי-בר שוקולד מריר (יש חדש מאוסם-ראו תמונה)
כף אחת גדושה חמאה רכה מאוד
גורסים יחד ומהדקים לתחתית התבנית.
למלית –
1 מיכל שמנת חמוצה
1/2 כוס חד פעמית לשתיה חמה -חלב טרי.
1 אריזת אינסטנט פודינג וניל לבן
1 ביצה גדולה.
בכלי מתאים טורפים היטב שלא יהיו גושים ומעבירים מעל התחתית המוכנה.
אופים בתנור חם 180 מעלות טורבו כ-20 דקות עד שהמסה מתייצבת .
היא תופחת לכם .
יש להשגיח כי כל תנור והחום שלו .
המלית אמנם מתייצבת אבל רוטטת וכך צריכה להיות .
מצננים לטמפרטורת החדר .
מצפים במלית הדובדבנים הטעימה הזו.
משחררים בעדינות בעזרת סכין את הדפנות ומשחררים את קפיץ התבנית .
מעבירים את העוגה לצלחת הגשה .
מחלקים -ל4 מנות למי שאוהבים באמת.
אני עוצמת עניים ונזכרת בטיול לבולגריה בה אכלתי את המנה המדהימה זו.
טוב דומה נו .
תהנו .
תוכלו להחליף את הציפוי בטעם אחר מתוצרת פוליבה כי ישנם טעמים נוספים ומעולים .














