עוגת שזיפים נוסטלגית – העוגה של "שלי"

אין כמו ניחוח של עוגות של פעם. אין כמו הטעם שמזכיר ימים של ילדות. העוגה הנפלאה של שלי תיקח אתכם אחורה בזמן

14269731_10208554723160376_1149834823_n

כשקיבלתי את המיקסר הוורדרד ושובה הלב שלי (MUM5) לקראת תחרות האפייה "אופים חג" של בוש וסלונה, נעתקה נשימתי. לרגע הרגשתי כמו ברבי שקיבלה את הצעצוע הכי יפה והכי נחשק מחנות הצעצועים. הוא נראה יפה, איכותי ומביא חשק לעמוד במטבח מבוקר עד ליל ולאפות.

לכבוד התחרות, הבנתי שכמו שהמיקסר עשה לי טוב על הלב, אהיה חייבת להחזיר שנים אחורה ולהכין מתכון נוגע. כזה שיעורר טעמים ומראות מן העבר.

לכבוד המיקסר הוורדרד, חיפשתי, חקרתי ומצאתי מתכון מושלם במחברת המתכונים של שלי, שהיה אגב כתוב ברומנית על גבי דפים צהובים, מוכתמים עם ריח של אפייה של שנים.

לבצק:

150 גרם חמאה

חצי כוס סוכר

3 חלמונים

1 כפית תמצית וניל איכותית

60 גרם שקדים טחונים דק

160 גרם קמח

1 כפית אבקת אפיה

למלית השזיפים:

1 ק"ג שזיפים אדומים רכים – מומלץ מזן סנטה רוזה חתוכים גס או מזן שגיב

2 כפות פירורי לחם

לציפוי:

3 חלבונים

1/2 כוס סוכר

להכנה:

  1. לעבד את כל מצרכי הבצק, עד קבלת בצק אחיד.

 14269790_10208571479579276_335593979_n

לחלק את הבצק לשליש ושני שליש. את השליש להקפיא ואת היתרה להעביר לתבנית אפייה משומנת ולשטח באופן אחיד.

 14199649_10208549233103128_2637311951655789483_n

  1. לפזר מעל הבצק את הפירורי לחם ומעל את חתיכות השזיפים.

ולאפות בתנור שחומם מראש כ- 20 דקות.

 14237515_10208549233503138_1531567295024411507_n

  1. להקציף חלבונים עם הסוכר. להוציא את התבנית מהתנור ולמרוח את הקצף מעל השזיפים.

 14212619_10208549232823121_5665386458299526066_n

  1. בעזרת פומפייה גסה לגרד בצק ששמנו מבעוד מועד במקפיא.
  2. לאפות 15 דקות נוספות.