דבר חשוב למדתי מעצם היותי קונדיטורית: פרג קונים כשטוחנים אותו במקום או ששומרים אותו במקפיא. גם כשקונים פרג ונשארה כמות מסוימת לשמור אותו בשקית/קופסא במקפיא כך ישמור על טריותו וטעמו. פרג טחון מתוק בטעמו, עם ארומה נפלאה. מי שקונה פרג בסופר מהמדפים יקבל פרג עם טעם מר ושורף בגרון. עד שהבנתי מה זה פרג טרי, חשבתי שזהו טעמו של הפרג – מר ושורף בגרון. עוד נקודה חשובה – אכילה של פרג בכמויות גדולות עושה מצב רוח. מהפרג התרבותי מפיקים את הסמים אופיום והרואין, ותרופות נגזרות. הזרעים שלו משמשים כתבלין, בין השאר לאפייה.
עוגת פרג עם ציפוי של שוקולד
למצרכים:
4 ביצים
1 גביע שמנת חמוצה
1 חמאה מומסת (200 גרם)
100 גרם פרג טחון טרי
100 גרם קוקוס
1.5 כוסות סוכר
1.5 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל
להכנה:
להפריד את הביצים. להקציף את החלבונים עם הסוכר.
בזמן ההקצפה, לערבב את כל שאר הרכיבים בקערה נפרדת. לאחר מכן לערבב עם הקצף בתנועות קיפול.
לשים בתבנית משומנת ולאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות לכחצי שעה או עד שהעוגה מוכנה.
לסירופ:
1/2 כוס מים
3 כפות סוכר
1/2 בקבוק תמצית וניל
1/2 בקבוק תמצית רום
להמיס את כל רכיבי הסירופ בסיר קטן עד שיתאחדו. לשפוך על העוגה כשיצאה מהתנור בעודה חמה.
לציפוי השוקולד:
1/2 קופסא שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
1 כף שוקו
1 כף סוכר.
להמיס בסיר קטן או במיקרו עד שהקרם יהיה אחיד. לקרר ולשפוך על העוגה לאחר שהתקררה.
העוגה טעימה, טעימה, טעימה!
אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!














