עוגת פירות יבשים בניחוח מי ורדים

בין מחצית לתעודה ובין תעודה למחצית כמעט שכחנו, אבל ט"ו בשבט היה ויהיה תמיד ראש השנה לאילנות. אז יהא אשר יהא מצב התעודה – ראש השנה הוא בהחלט סיבה למסיבה, ואם מסיבה – אז חייבים עוגה, ואם ט"ו בשבט – אז עוגת פירות יבשים, ואם אני מחפשת את הטאצ' האישי שלי – אז ניחוח מי ורדים.

ט"ו בשבט הגיע, ויחד איתו התרגשות גדולה.
ולא בגלל שהחג כל כך מרגש, ממש לא.
אין כאן סיפורי גבורה על חציית ים סוף, טלנובלה של מניפולציות פוליטיות בחצר המלוכה בפרס או נס פח השמן מונף בידי גיבור כריזמטי. כולה ראש השנה לאילנות. ומה אכפת לו לברוש???

השותלים והנוטעים כבר מזמן לא כאן, העמק וההר עוטי כסות בטון ואספלט, אף אחד לא מסתובב עם את ביד, אבל – גם בעיר וגם בכפר מחלקים השבוע את תעודות המחצית, וההתרגשות גדולה (רון בלב כבר אמרנו?). 

הנטיעות, שירי החג, הכל מתגמד. ומה כבר נשאר לנו מט"ו בשבט ומנהגיו? בעיקר פירות יבשים – במגשים, בעוגות, בעוגיות מסוגים שונים.
ושוב אנחנו, הקונדיטורים, כמו בכל מועד וחג, הוגים, מגששים, מתכננים, מכינים, טועמים ומסגננים. בכל זאת, יום הולדת….

אז הנה הגרסה הפרטית שלי לעוגת ט"ו בשבט. טעימה ועשירה, ססגונית ומסוגננת, ובעיקר מפנקת, לרגל החג או לרגל קבלת התעודות או סתם כך.

זה המתכון לתבנית סבתא גבוהה עם חור בקוטר 24/26 ס"מ (או לשתי תבניות אינגליש קייק):

250 גר' פירות יבשים מסוגים שונים – קצוצים או חתוכים לרצועות. אתם מוזמנים להשתמש בכל פרי שאהוב עליכם, אני בחרתי בקוביות אננס ופאפיה מיובשים, חמוציות, דבלים ומשמש מיובש – איזו צבעוניות הורסת.

2015-02-01_18-06-22_HDR

ומה עוד?
1/2 כוס יין אדום מתוק וטעים
350 גרם (1.75 כוסות) סוכר
3 ביצים
200 גרם חמאה רכה מאוד
200 גר' (1 גביע) שמנת חמוצה
כמה טיפות תמצית ורדים משובחת
1 חבילה קטנה (350 גרם) קמח תופח (שהם 2.5 כוסות קמח + 2 כפות אבקת אפיה)

מערבבים את הפירות היבשים עם היין אדום בקערה ומשהים כחצי שעה.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מקציפים את הביצים עם הסוכר בקערת מיקסר עד שהתערובת בהירה ותפוחה מאוד.
מוסיפים חמאה בהדרגה, עד שכולה נבלעת בבלילה.
מסננים את הפירות המושרים.
את היין (בערך 1/4 כוס) מוסיפים לתערובת שבמיקסר יחד עם השמנת החמוצה ומי הורדים, ומערבבים היטב.
מוסיפים קמח ומערבלים קצרות רק עד שהקמח נטמע בתערובת ולא יותר.
מוסיפים את הפירות לתערובת ומקפלים בעדינות רבה בעזרת מרית עד לפיזור אחיד של הפירות.

2015-02-01_18-45-48_HDR

מעבירים לתבנית משומנת.

אופים 40-50 דקות בחום בינוני 175-180 מעלות (כל אחת מכירה את התנור שלה).

מצננים היטב ומעבירים לצלחת הגשה. מפדרים במעט אבקת סוכר וחוגגים את ראש השנה לאילנות.

עוגת פירות יבשים-1

 

אהבתם את המתכון? ניסיתם? הצלחתם (או לא)? שדרגתם? יש לכם רעיונות נוספים? אשמח לתגובות ורשמים.

למתכונים נוספים אתם מוזמנים לעקוב אחרי (בצד שמאל למעלה).

שלכם, שרון
שרון & רנה – קונדיטוריה אחרת