בקטנותי כשבא לי לאכול עוגה הייתי פונה בהתחנחנות לסבתא שלי ז'נה
היא היתה מאסטר בלי כלים מיותרים
היה לה מקצף ידני שבכל כוח זרועה החזקה הקציפה את הביצים לקצף קשה , טרפה מצרכים פנימה ואפתה בסיר פלא על הגז שירשתי ממנה
את העוגה הכי טעימה בעולם עוגת ספוג
היה לה מתכון עסיסי ואהבתי לאכול אפילו ללא ציפוי עם חלב חם
אבללל ואבל בגדול הציפוי שלה היה מהמם
אינסטנט פודינג לא היה נומה לעשות – קורנפלור ביצים וחלב היו והיא הכינה מעין קרם פטיסיאר מהם
הקציפה שמנת מתוקה שהיתה בצנצנות זכוכית חתומות במכסה אלומיניום ותמיד השאירה לי מעט להכין שוקו .
קיפלה בעדינות
הכינה סירופ סוכר והוסיפה לו קליפת לימון או טעם אחר והשקתה את העוגה
מפירות טריים וזולים בשוק שלא צלחו למכירה במחיר מלא היא הכינה סוג של קומפוט עדין סיננה והניחה על הקרם ומעליו ג'לי פשוט …
ואז למקרר
ישבתי וחיכיתי לטעימה מהעוגה מלאת האהבה הזו כמו חתול לחלב.
ובפרץ נוסטלגיה הכנתי את העוגה שלי עם שיפורים כי יש מקצף חשמלי ויש אינסטנט פודינג
אבל את החלק הרגשי השארתי שלה – היא הוקדשה לסבתא האהובה שלי
ולהלן המתכון
לתבנית 28 עגולה
6 ביצים שלמות
כוס וחצי סוכר (חפ לשתיה חמה)
2 שקיות סוכר וניל
2 שקיקי אבקת אפיה
חצי כוס שמן חצי כוס מים (חפ)
2 וחצי כוסות קמח לבן
50 גרם אגוזים כתושים (לא חובה )
לציפוי והרטבת העוגה –
קופסת שימורים גדולה של חצאי אפרסקים
לסנן היטב מנוזלים ולשמור אותם
אריזת ג'לי צהוב או כתום בטעם שאוהבים
(השתמשתי בג'לי אפרסק ללא סוכר – יש כזה)
100 מיל מים רותחים + 3 כפות גדושות סוכר לערבב עם נוזלי שימורי האפרסק ששמרנו
דובדבני אמרנה יפים לקישוט – כמה שרוצים
500 מיל שמנת מתוקה
200 מיל חלב
2 אריזות אינסטנט פודינג וניל צרפתי – הוא לבן יותר
אופן ההכנה .
מקציפים ביצים שלמות עם סוכר לקצף יציב
מוסיפים את החומרים היבשים לאט עד שיבלעו בלבד
מוסיפים מים ושמן וממשיכים עוד כמה שניות שיבלעו בעיסה
מעבירים העיסה לתבנית 28 עגולה ומתפרקת מרופדת נייר אפיה משומן ואופים כ-20 דקות בחום של 180 מעלות שתזהיב .
לבדוק כי לכל תנור החום שלו ויתכן עוד כמה דקות בתנורים אחרים
0אפיתי בטורבו)
מקררים היטב
מרטיבים בנוזלי האפרסק ובסירופ שהכנו . העוגה צריכה להיות לחה כמו סברינה
מקציפים את השמנת האינסטנט והחלב יחד
מורחים על העוגה הקרה
את האפרסקים חותכים למניפות ומניחים מעל הקרם .
מקשטים גם עם דובדבנים שהכנו .
מכינים את הג'לי לפי ההוראות רק שמפחיתים במים בחצי כוס ובמקום 400 מיל מכינים אותו עם 300 מיל
עם כף מעבירים את הג'לי שהחל להקרש מעל הפירות בזהירות
שומרים לפחות שעתיים בקירור
מגישים למי שאוהבים ונזכרים בילדות .













