ללא תחתית וללא התעסקויות מיותרות.
5 דקות עבודה
והופ….לתנור , לשעה אפייה.
רכה ונמסה בפה.
משהו קורה בעוגה שאין לה תחתית ויש בה גם קמח וגם קורנפלור.
אנה, היא הגברת שלימדה אותי בישול ברומא.
בכל יום, בשעה 16:00 הייתי עולה על קו 117 שעומד מול התחנה המרכזית של טרמיני, נוסעת דרך רחוב ויטו עמנואל , חוצה את הפיאצה , על המהגרים הרבים שבה,
יורדת מהאוטובוס, עוברת דרך מוכר הפרחים ההודי החייכן, שמעולם לא הלך לישון (נראה לי).
מצלצלת בפעמון ונכנסת לבית של אנה.
אנה היתה מורה לגיאוגרפיה שגדלה בגטו היהודי ועשיו היא מלמדת בישול איטלקי בבית שלה.
מאמא אמיתית.
כשנכנסתי אליה פעם הראשונה לשיעור הבישול הראשון, היא מיד הפגינה בקיאות מהממת בכל הקשור לדיני הכשרות, מנהגי החגים וההלכות היהודיות.
״גדלתי עם ילדים יהודים בשכונה וכולנו הכרנו את המנהגים״ היא מחייכת אליי ומסבירה.
עד היום , היא משתגעת על מצות 🙂
אז קבלו את העוגה של אנה שהיא קלה ונהדרת.
אפשר ורצוי להגיש אותה עם רוטב תותים (מתכון בהמשך)
לעוגה
4 ביצים גדולות מופרדות לחלבונים וחלמונים
120 גרם חמאה רכה רכה רכה
650 גרם מסקרפונה (שתי קופסאות וחצי, אפשר שתי קופסאות + 150 גרם גבינת שמנת טבעית שמנה מאוד)
5 כפות עמילן תירס (קורנפלור) מחוקות
4.5 כפות קמח לבן רגיל מחוקות
גרידת לימון מלימון אחד (לא חובה)
1 כוס + 1/4 כוסות סוכר (אם אוהבים מתוק אפשר כוס וחצי)
אבקת סוכר לאיבוק העוגה
חמאה לשימון התבנית.
איך
הכי פשוט בעולם.ֿ
מחממים את התנור ל- 170 מעלות.
משמנים תבנית עגולה בחמאה, גם את הדפנות. כדאי ורצו לגזור תחתית מנייר אפייה, זה מקל על חילוצה מהתבנית.
בקערת מיקסר (או ידנית) מקציפים את החלבונים עם מחצית הסוכר, מעבירים לקערה אחרת.
מוסיפים לקערה (לא שוטפים) חמאה ומחצית הסוכר השנייה וטורפים היטב עד שמתקבלת תערובת קרמית (3-4 דקות)
מוסיפים את החלמונים, אחד אחד וטורפים היטב, מוסיפים את קליפת הלימון, מוסיפים את הגבינה ובוחשים כדקה.
מוסיפים את הקורנפלור והקמח ובוחשים היטב ב3-4 סיבובי מקצף המקסר.
מאחדים בעדינות את התערובות, קודם מעבירים 1/3 מהקצף לתערובת הדחוסה מערבבים בעדינות ואחר כך מוסיפים את היתר , תוך שמקפלים בתנועות סיבוביות את הקצף אל תוך התערובת הדחוסה.
אופים כשעה בחום 170 מעלות.
מכבים את התנור, פותחים את הדלת ומאפשרים לעוגה להצטנן כשעה , עוטפים ומכניסים למקרר לכמה שעות לפחות.
שימו לב, שהעוגה ״צונחת״ מעט.
מאבקים באבקת סוכר ומגישים, רצוי עם רוטב תותים
רוטב תותים
2 כוסות תותים מנוקים ושטופים
1/4 כוס סוכר
1 כפית לימון
5 כפות מים.
מרסקים את הכל בבלנדר, מצננים ומגישים עם העוגה בקישוט עלה נענע.
חג שמח.
















