
יש זכרונות שלא נמוגים לעולם .
אחד מהם זה קרטיב שהיה קרוי בפי העם ארטיק לוקס .
מה זה תשאלו? אספר בהנאה ועניים נוצצות על קרטיב וניל מפוצץ ברסיסי בוטניםקלויים,פיסות ג'לי קטנטנות בטעמים וקליפות הדר מסוכרות וקטנטנות וכאשר נגסת פיך התפוצץ מטעמים .
אז הגלידה לא היתה באיכות פרימיום אבל הרגיש לנו כאילו הגענו לגג העולם מעונג .
ומה בין זה לעוגה שלי? יש בהם טעמי הלוקס האהובים ואין ילד שלא יאהב אותם בדיוק כמונו בעבר .
בואו נלכה להכין לנו לשישי עם תה חם.
קחו בחשבון שזה יעוף ותכינו כמות כפולה .
לעוגה –
350 גרם קמח תופח
1 מיכל שמנת חמוצה או לבן -השמנת גורמת לעוגה להיות נימוחה יותר .
50 גרם פירות קצוצים לאפיה -קליפות הדרים,דובדבנים כתומים .
5 סוכריות ג'לי צבעוניות חתוכות לפיסות .(לא חובה)
2 כפות חמאת בוטנים גם בוטנים גרוסים .
150 גרם סוכר לבן
5 ביצים שלמות
100 גרם חמאה מומסת קרה
50 גרם שוקולד לבן חלב או מריר קצוץ דק ידנית .פה שמתי שוקולד לבן למראה נקי יותר .
מעט סוכר לפיזור מעל העוגות .
אופן ההכנה –
מקציפים את הביצים השלמות עם הסוכר .מוסיפים את החמאה וממשיכים להקציף
מבליעים בעדינות את הקמח לא יותר מדי כדי לא ליצור גלוטן מיותר.
מוסיפים ידנית את התוספות בעדינות .
מעבירים ל-2 תבניות אינגליש קייק או תבנית חלה .
מפזרים מעט סוכר מעל כל תבנית .
אופים 35 דקות בחום של 180 מעלות .
לבדוק ואם צריך אז לאות עוד כמה דקות. העוגות צריכות להיות זהובות .
מקררים ומפזרים אבקת סוכר לקישוט ונהנים מכל ביס .
אחחח איזה זכרונות ילדות מתוקים .
.











