
עוגת השוקולד הטבעונית והנפלאה של שושי ברניץ היא הזוכה באתגר השבועי. רוצות גם לזכות?
הצטרפו לקהילת רגע מתוק בפייסבוק.
עוגת שוקולד טבעונית
הכמויות הן לעוגה אישית עגולה.
חומרים לבסיס העוגה
2 כפות סירופ אגבה
45 גרם קמח שיפון
45 גרם קוואקר
25 גרם שקדים טחונים דק
1/4 כפית אבקת סודה לשתיה
1/4 כפית קינמון
1/6 שמן קנולה
2 כפות שומשום
חומרים לקרם שוקולד
50 גרם שוקולד פרה מריר של עלית
1 פחית חלב קוקוס אורגני
2 כפות גדושת קקאו
כף דבש
לסירופ
2 פלחי תפוז
בחצי כוס מים
3 כפות סירופ אגבה
לקישוט
שבבי קוקוס
לצורך הכנת העוגה משמנים תבנית אישית עגולה ותבנית קטנה נוספת.
אופן ההכנה
– מחמים את התנור ל180 מעלות
– מערבבים את כל חומרי התחתית לעיסה אחידה. חצי מכמות העיסה משטחים בתבנית האישית, ואת החצי השני בתבנית השנייה, אופים עד הזהבה ומוציאים מהתנור
– ממסים ומערבבים בסיר את כל החומרים של קרם השוקולד עד הסמכה
– בסיר נוסף מבשלים את שני פלחי התפוז עם חצי כוס מים ו 3 כפות סירופ אגבה עד שהתפוזים מתרככים
– יוצקים את סירופ התפוז על תחתית העוגה
– שוברים לחתיכות קטנות את שארית העוגה האפויה ומערבבים היטב אל תוך סירופ השוקולד
– יוצקים את קרם השוקולד על התחתית האפויה
– מצננים במקרר למספר שעות (אפשר להכניס למקפיא לזמן קצר)
– מקשטים בפלחי התפוז ובשבבי קוקוס










