בתוך כל כאבי הלב האלה יש כמובן גם לא מעט דבש- זכיתי להיות יותר עם הילדים וליהנות מזמן איכות שמעולם לא הספיק קודם לכן, פתחתי את בלוג האוכל שלי, ניסיתי מחוזות מקצועיים חדשים ומאתגרים והכי חשוב התפתחתי ריגשית באופן שלא קרה קודם לכן. עצם העובדה שאני משתפת אתכם בכך הוא שינוי רדיקלי מבחינתי. הרבה חום ואהבה נכנסו לחיי לצד ההתמודדויות הלא פשוטות עם מכאובי הלב. אני מודה על השנה הזאת ועל השיעורים שעברתי בה ומחכה בכיליון עיניים לשנה החדשה- שנה שבה אמשיך להתנסות ולגדול, להרגיש ולאהוב, למצוא את המקום הכי נכון לי ולעשות כל מה שאני אוהבת. שנה שבה האהובים שלי יהיו בריאים, שלמים ומאושרים ושיהיו לנו הרבה רגעים של שמחה וצחוק. מאחלת את זה לי ולכולכם- שנה של דבש!
ועכשיו מתכון לעוגה קלילה להכנה, שתמיד יוצאת רכה וטעימה וכמובן מפיצה ריח ייחודי של ראש השנה בכל הבית.
הערה: לארוחה חגיגית במיוחד כשרוצים להגיש ולהרשים אפשר להקפיץ על מחבת קוביות תפוח עץ ירוק אחד עם כפית סוכר חום ומעט קינמון ולשים מעל העוגה לקישוט ולטעם. אני הסתפקתי בפרוסה דקה של תפוח שנראה יפה באותה מידה.
מצרכים:
3/4 כוס שמן
כוס סוכר – אני שמה 3/4 סוכר לבן ו-1/4 סוכר חום אבל ניתן רק סוכר לבן. טעים באותה מידה.
כוס דבש
קופסא קטנה רכז תפוחי עץ ללא סוכר
5 ביצים
21/2 כוסות קמח
כף אבקת אפייה
כפית סודה לשתייה
כף קינמון
1 כוס תה בלי סוכר
כפית ג'ינג'ר טחון או קוביה ג'ינג'ר קפואה של דורות
2 תפוחי עץ ירוקים בפרוסות דקות לקישוט
איך מכינים?
מכינים כוס תה מתיון ומים רותחים ומניחים בצד להצטנן.
מחממים תנור ל-160 מעלות.
מערבלים במערבל את הביצים עם הסוכר והג'ינג'ר עד להתפחה קלה של התערובת.
מוסיפים דבש, שמן, קינמון ורכז תפוחי עץ ומערבבים ממש לדקה.
מוסיפים את הקמח, סודה לשתייה ואבקת אפייה ומערבבים קלות רק עד לתערובת ללא גושים.
מוסיפים תוך כדי ערבוב כוס תה (אחרי שהתה התקרר כדי שלא "יבשל" לנו את הביצים)
משתמשים בספריי שמן לשימון 4 תבניות אינגליש קייק וממלאים תערובת עד 3/4 מהתבנית מאחר והתערובת תופחת.
אפשר לפרוס מניפות מתפוחי עץ ירוקים חמוצים ולשים מעל לקישוט טרום הכנסה לתנור.
אפייה באינגליש קייק כארבעים דקות ולפעמים יותר עד להכנסת קיסם שיוצא כמעט יבש.
שימו לב שבגלל שיש בתערובת רכז תפוחי עץ עדיף לשמור בהמשך בקירור כדי למנוע קלקולים, במיוחד אם חם בחוץ. אני אוהבת לחמם 20 שניות במיקרו ולהתענג.
בתיאבון!















