עוגת דבש

זו עוגת הדבש היחידה שאותה מכינה כל שנה, את המתכון מצאתי לפני כמה שנים בפורום האוכל בYNET, משתתפת בשם אירן אשל הביאה אותו לשם ולמרות שניסיתי כמה פעמים מתכונים אחרים לעוגות (מוצלחים וטובים גם) תמיד חוזרת למתכון הזה.
העוגה רכה וטעימה ומשתבחת כדרכן של עוגות דבש יום , יומיים ואפילו שלושה לאחר האפייה.

כך מכינים:

מכינים כוס תה חזק ומניחים לו להצטנן

בקערה גדולה מערבלים בעזרת מיקסר ידני או אפילו מטרפה ידנית:

3 ביצים
3/4 כוס שמן רגיל
3/4 כוס סוכר
כוס דבש
כפית תמצית וניל
כוס תה חזק מצונן

מוסיפים לקערה:

2 ורבע כוסות קמח רגיל
שקיק אבקת אפייה
כפית וחצי אבקת סודה לאפייה
כפית קינמון

מערבלים רק עד שהעיסה אחידה
שופכים את המסה לתבנית עגולה משומנת בקוטר 24 ס"מ או לשתי תבניות חד פעמיות של אינגליש קייק

* אני אוהבת לאפות אותה בסיר פלא ומפזרת על תחתית התבנית שבבי שקדים או אגוזי מלך קצוצים גס

עוגת דבש 1

עוגת דבש
שנה טובה ומתוקה