עוגת גבינה פירורים קלילה

עוגת גבינה פירורים

מה קורה כשחבילה גדולה של פתיבר נשכחת פתוחה?

היא כבר לא קרנץ'

מה עושים? עושים ומכסים…מכסים עוגת גבינה עדינה.

בפסח? פשוט תחליפו פתי בר בחבילת גלגלי עוגיות יין ויששש-הן אפילו טעימות יותר .

מרסקים את הפתיבר או הביסקוויטים הכשרים לפסח במעבד מזון – 2 שרוולים לעוגה בקוטר 24 עגולה

כיש פירורים מכניסים 100 גרם חמאה בקוביות ו2 שקיקי סוכר וניל ומעבדים רק עד שיש פירורים לחים

משטחים אותם בידיים על נייר אפיה בתבנית  התנור לא מהדקים משאירים כפירורים .

אופים 10 דקות ומצננים היטב .

מכינים מלית מ-

500 גרם גבינה לבנה9 אחוז שומן או פחות לשיקולכם

מיכל שמנת חמוצה ואפשר 9 אחוזי שומן

2 מיכלי שמנת מתוקה מוקצפים לקצפת יציבה

אריזת אינסטנט פודינג וניל לבן.

כוס וחצי סוכר לבן

קליפה מגוררת מלימון אחד יפה

מקציפים את כל החומרים חוץ מהקצפת שאותה מקפלים למסה.

מפזרים פירורים על תחתי התבנית העגולה ומהדקים .העובי תלוי בכם אני אוהבת שכבה דקה .

מעבירים את מסת הגבינה ממעל

מפזרים את שארית הפירורים.

מכסים תבנית היטב ומקררים לפחות שעתיים

תביאו כף…

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.