כשלמדתי קונדיטוריה, ניגשתי למורה המיתולוגי שלי, מיכה גינטר ושאלתי אותו: "מיכה, אתה לא פוחד לגלות את כל המתכונים שלך? אלה הסודות שלך" הוא ענה לי באופן הכי חכם ששמעתי עד היום, "מיידלע, מה שיש לי בשני ידיי אף אחד לא יוכל לקחת ממני" ואכן, מיכה היה מורה מאוד מיוחד. הוא למד קונדיטוריה בגרמניה 3 שנים וסיים עם תואר – מייסטר בקונדיטאות מגרמניה, תואר שאינו קיים בארץ. מיכה היום בפנסיה, איש נפלא ובעל מקצוע נדיר שאינני יודעת אם יש עוד הרבה באסכולה שלו. ידע להעריך מאפה טוב, ידע להאריך את סגולותיה של החמאה והחומרים האיכותיים ביותר. מיכה גרם לי להתאהב בקונדיטוריה האמיתית, הקונדיטוריה של פעם. עוגת הגבינה היתה המלכה בקונדיטוריה שלי, ושכזו היא מקבלת בבלוג שלי יחס מיוחד!
בעודכם קוראים את המתכון, שימו לכם ברקע את השיר http://www.youtube.com/watch?v=nehRB1FTeTo u ותתחילו לזמזמם..
עוגת גבינה עם שמנת חמוצה ותות שדה
לתחתית:
2.5 כוסות ביסקוויטים מפוררים
100 גרם חמאה
להמיס את החמאה במיקרו, לערבב עם הביסקוויטים ולהניח בתבנית אפיה עגולה בגודל 24-26. להדק היטב לתבנית.
לעוגה:
500 גרם גבינה 9% (אפשר גם עם שמנות יותר)
400 גרם שמנת חמוצה (2 גביעים)
180 גרם סוכר
50 גרם קמח
2 ביצים
גרידת לימון (לא לוותר)
תמצית וניל או מקל וניל או ונילין
לערבב את הכל היטב. ולצקת על תחתית הביסקוויטים.
להניח את התבנית העגולה בתבנית גדולה יותר ולצקת סביבה מים. האפייה תהיה בתוך אמבט המים – בן מארי. לאפות בתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות 40 דקות
לפני שהעוגה יוצאת מהתנור, להכין קערה עם 2 שמנת חמוצה ו-3 כפות סוכר (אם רוצים יותר מתוק אפשר) ולשפוך על העוגה בעודה חמה (איך שיצאה מהתנור).
לקרר. את העוגה אוכלים אחרי שעמדה מספר שעות אז היא מתייצבת.
אחרי שהעוגה קרה, לפרוס תותים, לסדר יפה על העוגה. להכין ג'לי בטעם תות (לפי הוראות ההכנה שעל האריזה) לקרר מעט – שלא יהיה רותח, לשפוך על התותים ולשים לקרור במקרר.
אם לא תספרו שאתם הכנתם יהיו בטוחים שהעוגה נקנתה בקונדיטוריה איכותית!
ויש גם סרטון:
[youtube FwMhQU0EcnM nolink]
אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!















