הכנתי קינוח לערב ראש השנה ונשארתי עם קערה מלאה קרם גבינה עשיר. מה עושים? מאלתרים, מוסיפים עוד קצת מצרכים ו-הופ נולדה עוגת גבינה מאוד טעימה, קלה להכנה ומאוד מפתיעה.
![]()
עוגת גבינה עם הפתעות
מצרכים:
חצי חבילת פתי בר וניל טחונה לפירורים
75 גרם חמאה מומסת
250 גרם גבינה לבנה
1 שמנת חמוצה
1/2 קופסה שמנת מתוקה
2 ביצים
1/4 כוס סוכר
קורט קינמון
100 גרם שוקולד צ'יפס
1/2 חבילת פתי בר שוקולד
1 כפית סוכר
אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר מקציפים ביצים עם סוכר עד לקבלת קצף תפוח ואוורירי (להיות סבלניים, זה לוקח כמה דקות).
2. מערבבים בקערה נפרדת את הגבינה הלבנה, השמנת החמוצה והשמנת המתוקה, מוסיפים את קצף הביצים ומקפלים בעדינות את 2 התערובות עד קבלת תערובת אחידה.
3. מוסיפים קינמון ושוקולד צ'יפס, מקפלים בעדינות ומניחים בצד.
4. מערבבים בקערה פתי בר וניל מרוסק עם חמאה מומסת, עד שהחמאה נספגת בתערובת הביסקוויטים.
5. משמנים תבנית אפיה קטנה, מפזרים את תערובת הביסקוויטים ומהדקים היטב לתחתית.
6. שופכים מעל הביסקוויטים את תערובת הגבינה ומשטחים.
7. חוצים בעזרת סכין את הפתי בר שוקולד ומכניסים לתוך הקרם, במצב אנכי, עד שהוא נוגע בשכבת הפתי בר שבתחתית התבנית. יוצרים שורות של ביסקוויטים בולטים באלכסון מפינת התבנית עד הפינה השניה במרווחים של כ-5 ס"מ.
8. מרסקים את יתרת הפתי בר שוקולד, מוסיפים כפית סוכר, מערבבים ומפזרים בין שורות הפתי-בר עד לכיסוי הקרם.
9. מכניסים לתנור שחומם מראש תבנית עם מים רותחים, בתוכה מניחים את תבנית העוגה ואופים כשעה בחום של 160 מעלות.











