עוגת גבינה על בסיס פתי בר קרמל

עוגת גבינה נהדרת והפעם עם פתי בר בטעם קרמל, מוסיף טעם נהדר לעוגה

גבינה3

חומרים:

750 גרם גבינה 5% – ממסוננת

2 כפות קורנפלור

1 כוס סוכר- ( לתערובת הגבינה )- אם חסרה לכם מתיקות הוסיפו עוד .

כפית וניל איכותי

3/4 כוס קמח לבן

5 ביצים מופרדות

1/2 כוס סוכר – (לטובת החלבונים)

1 כפית גרדת לימון

2 כפות פודינג וניל

תחתית:

250 גרם פתי בר

100 גרם חמאה מומסת

הכנה:

 לחמם תנור ( לא טורבו) ל- 180 מעלות

להניח בתחתית תבנית עם מים רותחים.

1. לרסק את הפתי בר -(אפשר במעבד מזון או בשקית עבה בעזרת פטיש שניצלים) ולערבב את החמאה פנימה ולשטח בתחתית  התבנית.

גבינה1

2. להקציף חלבונים עם 1/2 כוס סוכר לקצף יציב ומבריק.- לא קשה מידי

3. בקערה- גבינה, סוכר, חלמונים , קמח, גרדת לימון, פודינג וניל  ותמצית וניל- לערבב

4. להוסיף את החלבונים לבלילת הגבינה בעדינות עד קבלת תערובת אחידה.

5. לצקת את התערובת על תחתית הפתי בר .

גבינה2

6. להחליק את פני העוגה בעזרת סכין או קלף.

7. לאפות 55-60 דקות , עד שהעוגה זהובה.

8. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה למשך שעה בתנור.

 

9. מקררים את העוגה ומכניסים למקרר ל 4 שעות.

גבינה4

תיהנו .