עוגת גבינה ודובדבנים- בצק בריוש

בצק בריוש – בצק נפלא לעבודה וטעים פחד- שווה את הקלוריות

בחורה עם מחשב נייד

חומרים לבצק- כדאי להכפיל כמויות

21/2 כוסות קמח

1 א. אפייה

3 כפות סוכר

2 כפות חלב

3 ביצים

150 גר' חמאה חתוכה לקוביות

1 מקל וניל

20 דובדבנים חמוצים

הכנה:

את הקמח+א.אפייה+סוכר+חלב+ ביצים- למיקסר לערבול

להוסיף את החמאה וגרגירי מקל הוניל

ללוש 8 דקות.

ללפף עם ניילון נצמד או להכניס לשקית(גדולה) עם סגירה- ללילה למקרר

את תערובת הגבינה להכין לפני המילוי:

250 גר' ריקוטה

250 גר' גבינה 5%

1/2 כוס סוכר

2 חלמונים

1/4 כוס קורנפלור

1/2 חבילת אינסטנט פודינג(וניל)

1 מקל וניל.

לערבב ידני בקערה.

מי סוכר: 1/2 כוס סוכר +1/4 כוס מים- להביא לרתיחה ולקרר

הכנה:

את הבצק לחלק ל 2 חלקים ולשטח לרוחב.

את כמות הגבינות לחלק- 1/2 למריחת הבצקים 1/2 להכניס לשק זילוף.

בצד הבצק להזליף 3 שורות של גבינה ועל הגבינה לסדר פס של דובדבנים(ללא חרצן)

לגלגל בעדינות לחתוך עם סכין משוננת ולסדר בתבנית כלפי מעלה.

למלא את התבנית – 2 חלקי הבצק נכנסים לתבנית.

למרוח בביצה.

לתנור שחומם מראש 165 מעלות 40 דק'

כשהעוגה יוצאת למרוח במי סוכר .

עוגה נפלאה.

מקור המתכון (עם שינויים שלי ): מתוקה