עוגת בראוני ומוס שוקולד

גרסה מודרנית לעוגת מוס שוקולד, מרשימה וחגיגית, בשלוש שכבות.

עוגתבראוניומוסשוקולד1

תבנית קפיצית 24 סמ', משומנת

לשכבת הבסיס:

125 גר' שוקולד מריר

75 גר' חמאה חתוכה לקוביות

1/4 כפית קפה גרגירים

1/2 כוס קמח

1/3 כפית אבקת אפייה

קורט מלח

1 ביצה

1 חלמון

1/2 כוס סוכר

1/2 כפית תמצית וניל איכותית

1/3 כוס אגוזי מלך קצוצים דק

 

למוס השוקולד:

175 גר' שוקולד מריר

100 גר' חמאה, רכה

4 חלמונים

4 כפות סוכר

1 כף קונייאק/רום

1 כפית נס קפה (גרגירים) מומסת בכפית מים חמים

1 כפית תמצית וניל

3 חלבונים

קורט מלח

 

לציפוי:

1 מיכל שמנת מתוקה

2 כפות אבקת סוכר

 הכנת הבסיס:

מחממים תנור ל 180 מע'

ממיסים את השוקולד , החמאה והקפה (או במיקרו או בבן מרי)

בקערת המערבל – ביצה, חלמון, סוכר והווניל ומקציפים במהירות גבוהה לתערובת תפוחה.

מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבלים.

במהירות נמוכה מוסיפים את הקמח + אבקת אפייה והמלח.

מוסיפים את האגוזים.

יוצקים לתבנית, מחליקים ואופים 12-10 דק' ( בחום של 170 מעלות)

 עד שהקיסם הננעץ יוצא  ועליו פירורים לחים.

מצננים.

הכנת המוס:

בקערה – שוקולד וחמאה ולהמיס או במיקרו או על בן מרי.

בקערת המיקסר מקציפים את החלמונים עם 2 כפות מהסוכר לתערובת תפוחה ובהירהץ

מוסיפים את הקוניאק/רום, הקפה המומס והווניל ומקפלים לתערובת את השוקולד המומס.

בקערת מערבל נקייה מקציפים את החלבונים עם קורט מלח לקצף רך.

מוסיפים את הסוכר שנותר ומקציפים לקצף יציב.

מקפלים 1/3 מהקצף לתערובת השוקולד ואז מקפלים את הקצף שנותר.

שוטחים את המוס על העוגה. מחליקים ומייצבים במקרר לפחות 4 שעות.

 

להכנת הציפוי:

 מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר, מקציפים לקצפת נוקשה.

מורחים על גבי המוס ומייצבים במקרר.

עוגתבראוניומוסשוקולד2

תיהנו

 מקור המתכון: רוני ונציה