אין הורה שלא מגיע לנקודת האל חזור של הבננות. הילדים מתלהבים, אנחנו קונים מלא בננות והן נטרפות, הלוך וחזור עד שביום אחד מגלים שנותרו 5 בננות מיותמות וכמעט-רקובות, הידועות בשמן בננות-דבש (אין דבר כזה, באמת שלא) שאו שנזרוק, או שנמצא להן שימוש.
בקיץ אנחנו מכינים מהן גלידת ריבת חלב ובננות מופלאה ופשוטה שנטרפת לפני שהיא מספיקה אפילו לקפוא, אבל עם כל הכבוד לביקור השרב בארצנו, אנחנו עדיין לא במזג אוויר לגלידות וגם המתכון הזה יגיע בעתו. את הבננות שהוצאנו הפעם במהירות מקערת הפירות השארנו על השיש כדי להחליט מה יעלה בגורלן, כל זה עד שנטלי הגיעה למטבח ושאלה אותי למה הבננות על השיש. זה כל מה שצריך כדי להמשיך ישר לפעילות אם ובת ויחד להכין עוגת בננות ושוקולד לבן מפנקת.
מה צריך?
5 בננות "דבש" קטנות מעוכות בגסות (מקביל ל 3 בננות גדולות)
1/2 כוס שמן
1/2 כוב אבקת סוכר
2 כוסות קמח לבן מנופה
1 אבקת אפייה
3 ביצים
1/2 כוס חלב (השתמשתי בחלב ללא לקטוז כדי שגם אני אהנה מהעוגה הפעם, אפשר גם חלב אורז או שמנת)
1 כוס מטבעות שוקולד לבן מסדרת מאסטר שף, מכל השוקולד הלבן שניסיתי הוא היחיד שבאמת הופך לחמאת קקאו ברתיחה.
נטלי ריסקה את הבננות והוסיפה אליהן את השמן ואבקת הסוכר וערבבה לעיסה אחידה, אחר כך הוספנו את השוקולד הלבן לאחר שהמסתי אותה במחבת עם חצי כוס חלב. הקמח המנופה ואבקת האפייה הגיעה אחר כך כדי להגיע לעיסה מבריקה ואחידה ועל הדרך קיררנו את הבלילה ולבסוף הכנסנו את הביצים.
את התערובת העברנו לשתי תבניות קרטון של אינגליש קייק והכנסנו לתנור ב 180 מעלות… ו- vuala.

עכשיו אנחנו יושבים על קפה, תה ועוגת בננות מופלאה. אל דאגה, יתר הילדים והחברים שלהם כבר הצטרפו.
הנאה מובטחת- מהתהליך ומהעוגה.
באהבה, דורית.











