עוגת אוכמניות לימונית בזיגוג לימון

בשיטוטי בפינטרסט המופלא pinterest – מצאתי את המתכון הזה בבלוג אוכל אמריקאי, עוגה בחושה, קלה מאד להכנה
כאן השתמשתי באוכמניות טריות ככתוב במתכון אבל מכיון שמחירן מאד גבוה.. אפשר להשתמש באוכמניות קפואות שהן זולות יותר – אין צורך להפשיר אותן, מכניסים אותן לבלילה כשהן קפואות.

לעוגה:
100 גרם חמאה רכה
3/4 כוס סוכר
3 ביצים
1/2 כוס חלב
כפית תמצית וניל
כוס וחצי קמח רגיל
כפית אחת אבקת אפייה
כף אחת של קליפת לימון מגוררת
כוס אוכמניות טריות או קפואות

מערבלים במיקסר את החמאה והסוכר כ3 דקות, מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה וממשיכים לערבל.
מוסיפים את החלב, תמצית הוניל וקליפת הלימון ומערבלים כדקה נוספת.
מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה, מערבלים עד שהעיסה אחידה (בבקשה להימנע מעירבול יתר).

שופכים את האוכמניות לקערית, מוסיפים כפית קמח רגיל ומקפיצים אותן בקמח (זה ימנע את שקיעתן בעוגה) מוסיפים את האוכמניות לעוגה, מערבבים בעדינות בכף עץ, מעבירים את הבלילה לתבנית מאורכת מרופדת בנייר אפייה ואופים כ40-50 דקות בחום בינוני או עד שהעוגה קפיצית למגע.

בינתיים בסיר קטן, שמים 4 כפות מיץ לימון + 4 כפות סוכר, מבשלים על אש קטנה עד אשר הסוכר נמס – עניין של 2-3 דקות, מורידים מהאש.
כאשר העוגה מוכנה, מוציאים מהתנור, מחוררים אותה בכמה מקומות בעזרת שיפוד עץ ומשקים אותה בסירופ.
נותנים לעוגה להצטנן לפחות שעה.
מכינים את זיגוג הלימון:
חצי כוס אבקת סוכר + כף מיץ לימון – מערבבים היטב עד שלא יהיו גושים וכאשר העוגה קרה לגמרי יוצקים עליה את הזיגוג.
מי שמתעצל – אפשר רק לפדר עם אבקת סוכר