חשוב לציין לפני תחילת העבודה שהעוגיות הן עוגיות שהכנתי בקונדיטוריה שלי ומכאן המשקל מופיע בגרמים ולא לפי כוסות מידה. הפעם ממליצה כן להשתמש במשקל מה שיביא את הטעם, המרקם והתוצאה למקסימום.
למצרכים:
350 גרם חמאה
300 גרם סוכר לבן
260 גרם סוכר חום
70 גרם דבש
2 ביצים
2 כפיות תמצית וניל
425 גרם קמח תופח
350 גרם שיבולת שועל
250 גרם צימוקים
250 גרם פצפוצי שוקולד
להכנה:
1. המיקסר עם וו גיטרה לשים את החמאה, הסוכר, הסוכר החום, הדבש והווניל. להקציף למשך 5 דקות. להוסיף את הביצה השנייה ולהקציף עוד 2 דקות.
2. לשים בקערה את הקמח והשיבולת שועל, לערבב אותם ולשים בתוך קערת במיקסר. לעבד הכל יחד רק עד איחוד.
3. לחלק את המסה ל-2. חלק אחד לערבב עם שוקולד צ'יפס, חלק שני לערבב עם צימוקים.
4. ליצור כדורים קטנים בידיים (כל עיגול במשקל של 10-12 גרם – לשקול את הראשון כדי לקבל אומדן לבאים אחריו)
5. על הכדורים עם הצימוקים לשים חצאי פקאן.
6. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 10-15 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות.
7. לשמור בקופסא אטומה.
אהבתם את המתכון? תעשו לייק
אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!














