את העוגיות שוקולד המושלמות האלה, הייתי מוכרת בלי סוף בקונדיטוריה. הן היו נחטפות. אבל ההצלחה שלהן היתה בעיקר בזכות הריח העז שמשאירות בזמן הכנתם ואחרי ההכנה. כל הבית אפוף בריח משכר של שוקולד ווניל והטעם מושלם! קלות מאוד להכנה ונחטפות עוד לפני שנכנסות לקופסא.
עוגיות שחיתות מטריפות
במיקסר עם וו ההקצפה לשים:
4 ביצים שלמות
225 גרם סוכר
להקציף עד לקבלת קצף תפוח מאוד ובהיר.
להמיס במיקרו:
330 גרם שוקולד מריר
45 גרם חמאה
לערבב היטב.
לערבב:
את השוקולד עם הקצף. רצוי תוך כדי עוד כמה סיבובים במיקסר ולא ביד על מנת שהבלילה תהיה אחידה.
להוסיף לקערת המיקסר 70 גרם קמח תופח (או 60 גרם קמח+1 שקית אבקת אפיה) ומעט ונילין (או מקל וניל חלקו הפנימי) לסובב עוד כמה סיבובים במיקסר עד שהכל יתאחד.
להוסיף 180 גרם אגוזי מלך קצוצים + 180 גרם שוקולד ציפס.
לערבב הכל עד שיתאחד – בתנועות קיפול ובעדינות!
בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה ליצור גבעות קטנות בשק זילוף חד פעמי או בעזרת כפית במרווחים – העוגיות מתפשטות מעט.
לאפות בתנור שחומם מראש לחום 180 מעלות 8 דקות.
והריח…. אוחחח הריח….
אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!
















