עוגיות בחורף זה פשוט הכרחי עם כוס המשקה החם ביד אחת והשניה

עוגיות בחורף זה פשוט הכרחי עם כוס המשקה החם ביד אחת והשניה עם עוגית פריכה .
זכור לי בילדותי איך אמא שלי המתוקה נהגה לאפות ביום אחד בשבוע בכל היום ואת כל התוצרת ארזה בקופסאות פח ענקיות .
נהגנו לשבת בחלון.הגשם בחוץ שוטף,הטלביזיה דולקת וכולם עטים על העוגיות .
היא תמיד התלוננה על כך שהיא לא מספיקה להריח אותן וחיוך קטן של אושר היה על שפתיה.
היא העריכה כמה אהבנו אותן .
פריכות עם שקדים,בטעם וניל ומורבבות בשוקולד,מגולגלות בטעמים .
איי רק המחשבה והריח מטריפים .
ויום אחד עמוס ומטורף הביא אותי לאפות עוגיות שכן זהו הסם שמרגיע אותי .
ובדיוק קבלתי לניסוי את הטחינה עם אגוזי לוז מקורמלים בתוכה ,של ממלכת החלבה כמובן והחלטתי לשלבה בעוגיות שלי שיצאו כל כך טעימות שהכמות שהכנתי גררה אי שביעות רצון והבטחתי לאפותן שוב .
זה כל כך קל וטעים ללא תוספי מזון למיניהם ויכולת לשלוט בסוכר ובמצרכים שלכם אז לכו למטבח .
אני כאן עם המתכון .
צריך עבורן –
200 גרם חמאה, או מחמאה לפרווה.
1 כוס טחינה עם אגוזי לוז מקורמלים (200 גרם)
1/2 קילו קמח לבן
1 שקיק אבקת אפיה
100 גרם סוכר חום להכנת קרמל + כמה כפות מים להמסה – ליצירת סירופ
100 גרם אבקת סוכר לעוגיות
חצי כפית קינמון.
ההכנה:
מכינים סירופ קרמל: בסיק קטן מניחים סוכר חום ומים ומיאים לרתיחה על אש קטנה עד שנוצר סירופ סמיך ומקררים לטמפרטורת החדר.
במעבד מזון שמים את סירופ קרמל שהכנו, חמאה קרה חתוכה לקוביות, קמח, אבקת אפייה, , אבקת סוכר וקינמון ומעבדים הכול ליצירת בצק נעים.מוסיפים ידנית טחינה עם אגוזי לוז מקורמלים כדי לא להרוס את מרקמם.
זה קשה מעט אבל מחום הידיים משתלב מעולה.
מקררים את הבצק במקרר כשעה כדי שיתמצק.
מרדדים אותו לעלה בין שני דפי נייר אפייה, בעובי של כ- 1 סנטימטר וחותכים לצורות.
אופים בטמפרטורה של 180 מעלות במשך 20 דקות עד להזהבה. (שמים לב שלא ישרפו).
אפשר לאבק באבקת סוכר.
מכינים משקה חם ויושבים בחלון כשגשם בחוץ שוטף ומתענגים.
זה לא אומר שבקיץ אסור. זה רק פלוס לשבת עם חברים לקפה עם עוגיות ביתיות ונימוחות כאלו .
שיהיה לכם בתיאבון .














