כבר כמה שבועות שבא לי להכין עוגיות,ריח של בית,ההעסקות שאפשר לחשוב מעבר לקופסה
השקט …נו חפרתי אז ישבתי והכנתי ורבע מהבצק הפך להיות תחתית לעוגת הגבינה שלי …
הן פריכות ,מתוקות במידה ועם טוויסט שלי .
קליפת תפוז מגוררת יום קודם ומיובשת לה באויר .ריכוז הטעם משגע…
החומרים לטעימי הללו –
1 ק"ג קמח לבן ועוד קצת לקימוח אם צריך של משטח העבודה
12 כפות סוכר
200 גרם מחמאה / חמאה
200 מיל שמן (תירס מניב תוצאות מופלאות באפיה)
3 שקיקי אבקת אפיה
2 ביצים גדולות
כף וחצי קליפת תפוז מגוררת ומיובשת מים לפני
3 כפות שומשום לבן לא קלוי
מים כמה שתופס לבצק נעים לעבודה.(בערך כוס חד פעמית של 180 מיל
אופן ההכנה –
להוציא מרגרינה מהמקרר שתהיה בטמפרטורת החדר שעתיים קודם
בקערה גדולה מניחים את כל החומרים ולשים לבצק נעים .(לא יותר מדי )
מחלקים את הבצק ל4 ומשתמשים ב-3 חלקים לעוגיות (החלק הרביעי ישמש תחתית ועיטור עוגת גבינה)
מרדדים כל עלה לעובי של כ-חצי ס"מ
מעטרים בחותכנים או בעזרת סכין .
חותכים לרצועות של 2-3 ס"מ רוחב לאורך הבצק בגלגלת פיצה משוננת
חותכים כל רצועה לקטעים של 6-8 ס"מ
מסדרים בתבנית אפיה שעליה הנחנו נייר אפיה לא משומן ברווחים לא גדולים .
אופים מספר דקות שיזהיבו בעדינות.
זהירות לא לשרוף .
לקרר היטב ולאפסן בקופסה אטומה היטב .
לברך אותי בכל פעם שתנגסו…
תתענגו.













