סקולינארי מי? בית ספר לבישול בצפון.באים?

סקולינארי

אי שם בלב הצפון בואכה לקיבוץ יגור נפתח לו בית ספר לבישול חדש ושווה .

לחוש ,ליצור,לטעום .לפרוץ גבולות ובעיקר ליהנות מכל רגע-זה המוטו של סקולינארי והוא מציע מגוון סדנאות מקצועיות ,מרתקות וחוויתיות.

האחים אורי ודורי רוכפלייש בעלי מסעדת דונה רוסה המצויינת בעין הוד בניצוחו של השף שגיא שטיינפלד הקימו אותו . תינוק מופלא .

טלפון אחד זימן אותי לסדנה איטלקית ומאחר ואני אינטואיטיבית אז למרות המרחק העצום מביתי אספתי את יהודית בת דודתי ונסענו ביום קר במיוחד לחוות ולהנות .

מאחר וגברת וויזה לקחה אותנו לטייל בסיבובים ולהכיר עוד חלקים בצפון הגענו למקום לפני הזמן .ומה עושים שאלתם?

בכניסה למתחם יש סופר ענק. לוקחים עגלה מטיילים ומוצאים מוצרי מזון שחיפשתי מזמן ואין במרכז.

העמסנו את עגלתנו ושמחות וטובות לב הנחנו הכל במכונית החדשה של יהודית שעמדה יפה במשימה ונכנסנו לסקולינארי .

בית קפה איכותי שבפנוכו יושב בית הספר המתמחה בשוקולד ובסדנאות מעניינות נוספות .

אחרי קפה ונשנשת בקטנה בכניסה ,נכנסנו לאולם בית הספר.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

השף הראשי  שגיא שהוא גם השף של מסעדת ע"דוניה רוסה"קבל את פנינו והסביר מה אנחנו הולכים ללמוד ולחגוג וסיפר לנו שמי שינהל את הסדנא הוא שף צעיר בניצוחו -אסף יגר ,שהסתבר שהוא איש תקשורת מעולה ,ידען לא קטן ובעל חוש הומור שכל תלמיד בבית הספר ישמח ללמוד ממנו .

בכל הצפון הנרחב אין בית ספר כזה ומקום חמוד לעילא ישמח לקבל תלמידים או סדנאות וימי כיף .

בסדנא איטלקית עסקינן ומה אם לא רביולים מנחמים וטעימים .

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏יהודית לוי צ'יפרוט‏.

התמונה של ‏יהודית לוי צ'יפרוט‏.

 

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

 

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏יהודית לוי צ'יפרוט‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

אסף חילק לכולם בצק שעמל והכין מראש ושמח לנדב לי מתכון לקוראי  וכך הוא אומר

בקערה גדולה שימו-

200 גרם קמח

2 ביצים שלמות

2 חלמונים וקורט מלח .

ללוש לבצק ואם צריך כמה טיפות מים תוסיפו.

יש ללוש עד שנוצר בצק גמיש וצהוב מהחלמונים.

מרדדים במכונת הפסטה לדק ושקוף שרואים את אצבעותינו מבעד .

למלית – חציל קלוי ומנוקה מזרעונים.יש לסנן היטב

גבינת פרמזן מגוררת  או כל סוג שאוהבים

פלפל שחור ומלח לפי טעם.

מערבים היטב ומצננים לפני המילוא .

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

חותכים את דף הבצק לכל דוגמא שרוצים .ממלאים במלית ומדביקים לכיסון שיועבר כלאחר כבוד למי מלח רותחים עד שיצוף ומשם ישר לרוטב שאוהבים  הדרך קלה וקצרה.

נחזור לעניננו .

יצרנו רידדנו ,פתחנו ומילאנו במלית .

לבסוף בושלו הרביולים שיצרנו וכל אחד אסף לצלחתו לטעימות שיש לציין שבאת היו שוות .

התמונות יראו לכם את הנאתנו מסדנת הכיף הזו

התמונה של ‏יהודית לוי צ'יפרוט‏.

וכעת קחו עט כנסו רשמו טלפון .התקשרו והזמינו לכם סדנא כזו .

מובטחת ההנאה .

סקולינארי מארח גם שפים חדועים לסדנאות מתוקות שנערכות בתחומיו.

וגם בכניסה לבית הספר נמכרים גדג'טים ,מכונות פסטה וכלי עבודה חמודים למי שרוצה.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

יש במקום חניה בשפע

והנגשה לנכים כך שכולם מוזמנים.

לקבלת פרטים והרשמה חייגו 072-2787272

חוצות יגור,קיבוץ יגור SCHOOLI.CO.IL

 

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.