לא ספר בישול
ספר חדש מאת אסף אביר. כמו שהשם מעיד, הספר הזה הוא באמת לא רק ספר בישול כמו שאתם מכירים אותו.
אז מה הוא כן? בישול, גם קצת, אבל לא רק, ובעיקר כל מה שעונה להגדרה "קולינריה".
אם אתם בשלנים, תמצאו פה רעיונות חדשים ודברים שיפתיעו אותכם (יותר או פחות). אם לא, גם פה אולי תופתעו. יש לספר הזה פוטנציאל ללימוד עצמי וגם לחקירה מתמשכת.
המחבר מעיד על עצמו שבגיל שלושים וקצת יצא למסע אישי להתגבר על אימת-המטבח שליוותה אותו בערך מאז שהוא זוכר את עצמו. כדי להתגבר על כל זה הוא החליט לחקור ויצא לדרך, דרך שכולה מסוכמת בספר הזה וכוללת תוצאות של קריאת מחקרים, ניסיונות וניסויים שונים, רעיונות וראינות (עם כל מיני אנשים מתחומים שונים לגמרי) ועוד. אסף הוא גם עיתונאי וכותב את בלוג האוכל מה הטעם.
יש לו מדור קבוע בכלכליסט: "מה הטעם" וקבוצה של חובבים בפייסבוק בשם המפתיע: "מה הטעם – בשלנים סקרנים" מוזמנים לעקוב אחריו גם שם. ומי שרוצה לקרוא על קרפצ'ו נייר טואלט, יצטרך לרכוש את הספר.
על חוט השערה
ספר חדש מתורגם מצרפתית מאת ליאונור דה רקונדו.
מדובר ברומן קריא וסוחף, קליל (ולא כבד…גם זה חשוב, תיכף תבינו למה כשתקראו על הספר הבא פה ברשימה) שלקחתי אותו איתי לכל מקום ולא הפסקתי לקרוא במשך כמה ימים קצרים עד שסיימתי אותו, והגעתי לסוף החצי-אופטימי, שזה גם משהו שתמיד משמח אותי.
במגרש חנייה של מועדון הזנזיבר בעיר קטנה בצרפת אישה יושבת באוטו, מנקה את האיפור ומורידה מעליה עוד ועוד שכבות ואביזרים, עד שלבסוף היא הופכת להיות הגבר הספורטיבי שהיא הייתה לפני כמה שעות.
חיים קטנים
מה שנטע אוהבת
לנטע יש לכאורה חיים מאוד עמוסים ועסוקים, נו אתם יודעים, כמו כל ישראלית (שלא לומר תל אביבית) מצויה. היא אמא, שדרנית בתוכנית רדיו לילית ועוד כל מיני עיסוקים שדורשים את זמנה ומעסיקים אותה. עד שמשהו שקורה פתאום מטלטל הכל. הכל, אבל לא את השיגרה הכוללת איך לא הרבה אוכל, מתכונים וקולינריה (היום כנראה יש לי יותר מהמלצה אחת בשבילכם בתחום).
מומלץ לאוהבי הספרות העברית המקורית והצעירה, ולחובבי חמוץ-מתוק.
קריאה מהנה וחופש נעים!











