זיכרונות מתוקים יש לי מחג שבועות הוא חג הקציר או יום הביכורים וגם חג המים.
זוכרת עצמי כילדה נושאת עימי סלסלת ביכורים וזר פרחים לראשי, הרגשתי כמו נסיכה.
לימים גם שיחקנו משחקי מים והיינו זורקים שקיות מים אחד על השני, והשמחה הייתה רבה.
כשהפכתי לאמא, וכשילדי היו קטנים, הם היו כל כך מקסימים עם אותה סלסלת ביכורים וזר פרחים לראשיהם.
זה הילד שלי הבכור, בהיותו בן 3, ואני לא בדיוק זוכרת איך ומתי זה קרה, אבל הוא כבר בן 24 ולפני שנה עזב את הקן.
אורי שלי, שאפילו הסכים לרקוד את ריקוד השבועות
וזה איתי שלי, היום כבר בן 9, ואי אפשר כבר לשים שום זר לראשו, אלא אם כן זה יהיה קשור לכדורגל
החג הזה נועד בשבילי, אני צמחונית שנמנעת מבשר ואוהבת גבינות בכל צורה ובכל מצב, קשות, רכות, כחולות, עם זיתים, בלי, את כולן בלי יוצא מן הכלל, והיום במדינתנו הקטנטונת מבחר הגבינות לא מבייש שום פרומז'רי צרפתית אסלית.
ואם יש משהו שאני ממש אוהבת זה דגים, והדג האהוב עלי ביותר הוא סלמון, הוא נחשב למאכל בריא יחסית הודות לתכולה הגבוהה של חלבון בבשרו ורמות נמוכות של שומן, והטעם גן עדן.
אז אין שבועות אמיתי בלי סלמון טרי ועסיסי, זהו מתכון מעולה, טעים והמראה מדהים .
אז מה צריך:
כדאי להכין את זה יום קודם או אפשר באותו יום אבל לפחות שעתיים, שלוש במקרר בתוך המרינדה
1 נתח פילה סלמון טרי
2 לימונים פרוסים
4 כפות שמן זית
6 שיני שום כתושות (צריך בערך 3 כפיות גדושות שום)
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כף דבש
4-5 ענפים של רוזמרין קצוצים
צרור טימין
מלח ופלפל שחור
איך מכינים
- בקערה קטנה מערבבים את שמן הזית, השום הכתוש, הדבש והפפריקה
- מניחים את הסלמון על רדיד אלומיניום, מורחים את התערובת על גבי הסלמון
- מפזרים מעל את עשבי התיבול – טימין ורוזמרין
- מתבלים במלח ופלפל ומעל מניחים את פלחי הלימון
- עוטפים את הסלמון באלומיניום ושומרים במקרר כשעתיים שלוש או אפשר גם לילה לפני
- כ 20 דקות לפני ההגשה פותחים את רדיד האלומיניום, מורידים את פלחי הלימון ואופים כ 20 דקות בתבנית עם נייר אפייה, ומגישים לשולחן.
המראה מדהים והטעם אין דברים כאלה.
חג שבועות שמח!






















