מתכון מאת גילה אלדרוטי, דיאטנית קלינית ובאדיבות אתר ![]()
המצרכים:
- 1 קופסה (200 גרם) גרגרי חומוס משומרים, מסוננים או 150 גרם גרגרי חומוס מיובש
- 6 עגבניות בינוניות, חתוכות לשמיניות
- 1 בצל גדול, פרוס דק
- 2 שיני שום מעוכות
- 150 גרם גבינת "פיראוס" בולגרית 5% שומן בקוביות
- 4 כפות זיתים שחורים מגולענים
- 1 קופסה לבבות דקל משומרים פרוסים
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כף כוסברה קצוצה
- 1 כף עלי נענע קצוצים
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות גרגרי שומשום מלא
- מיץ מ – 2 לימונים
אופן ההכנה:
1. אם משתמשים בחומוס מיובש, משרים למשך לילה במים, מסננים ומבשלים במי מלח במשך 30- 45 דקות עד שהגרגרים מתרככים. מסננים ומצננים.
2. מעבירים את גרגרי החומוס לקערה גדולה. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים. מגישים מיד.
מספר מנות: 8
קלוריות למנה: 148 קק"ל
סידן למנה: 105 מ"ג
שומן למנה: 6.2 גר’










