ורסצ'ה
בורסצ'ה חזרו כאמור להציג את קולקצית הקוטור במלון ריץ' המפואר, לאחר שנים של הפסקה. על המסלול נראו שמלות משי שיפון ארוכות, עם תועפות בד ושסע עמוק עד קצה הירך (סטייל השמלה של אנג'לינה ג'ולי באוסקר האחרון) ושמלות מיני קצרות וצמודות. קשת הצבעים הפסטלית בירוק, צהוב, סגול, תכלת וורוד, הייתה משולבת בצבעים מטאליים נוצצים. השמלות היו בנויות ממחוכים הדוקים עם מותניים צרות, מודגשות באמצעות עצמות הבנויות בתוך המחוך או באמצעות חגורה עבה, לא מעט עור חשוף הציץ דרך הבדים השקופים והחרכים בשמלות, שחלקים מהם נתפרו באמצעות רצועות PVC ורצועות עור. עוד היו הדפסי צעיפים והדפסים של קלפי טארוט, נעלי סטילטו בצבעים פסטלים עם רצועות שטיפסו עד אמצע השוק וטבעות קוקטייל עם אבן ענקית, אחת על כל יד. כמובן היה גם השיער הגולש, מסתיר עין אחת סטייל ורוניקה לייק. אצל ורסצ'ה, הדוגמניות הן תמיד אלילות עם שיער ארוך וגולש והרגליים הכי ארוכות והכי חטובות.
דונטלה ורסצ'ה עשתה בקולקציה הזאת, את מה שבית ורסצ'ה יודע לעשות כבר שנים אולי הכי טוב – שמלות סקסיות וזוהרות, המבליטות גזרה חטובה וחשבון בנק שופע.








הנעליים:


הטבעות:


*
ארמני פריבה
קולקציות הקוטור מעצם טיבן, מציגות בגדים יוקרתיים ויקרים להחריד ולכן מתמקדות בעיקר בשמלות ערב מפוארות ובשמלות וחליפות קוקטייל, לנשים הזקוקות לסוג כזה של בגדים במלתחה. לסתיו 2012, הציג ג'ורג'יו ארמני מגוון של בגדים המתאימים לכל שעות היום, בהנחה שאת היום שלך את מעבירה בבגדי קוטור כמובן. רובם אגב לבישים מאוד אפילו פרקטים, ביחס לסגנון הדרמטי והמוגזם המקובל בקולקציות מהסוג הזה.
קשת הצבעים של הבגדים בהשראה גברית, שמר ארמני השכיל לשכלל עם השנים למראה נשי ואלגנטי, באה לדמות את מראה השמים המשתנה במשך שעות היממה: ורוד וכתום של זריחה ושקיעה, סגול חיור של אחה"צ אירופאי ומגוון יפיפה של כחולים בטונים משתנים של שקיעה. ז'קטים בגזרה חופשית נינוחה וחולצות עם כתפיים מעוגלות, מעט מודגשות ופפלום קטן, צוותו למכנסיים רחבות רגל מקטיפה ומשי, שהפכו זה מכבר לסימן הכר של ארמני. החומרים היו קטיפה שחורה, משי ובדים מטאליים בעלי ברק מתכתי. ארמני אוהב להציג על המסלול שתי דוגמניות הצועדות יחד באנסמבל הרמוני. צמד הדוגמניות בצירוף הסטיילינג של הנעליים השטוחות והברטים השחורים, בעיצוב הכובען פיליפ טרייסי, יצרו תחושה שהן לובשות סוג מדים, אם תרצו מדי חוג הסילון… שמלות הערב בכחול עמוק ושחור של לילה, נצצו מאבני הסוורובסקי המרובות שנתפרו עליהן, ופני הדוגמניות שכוסו ברעלה שקופה ורקומה אף היא מבית היוצר של טרייסי, הוסיפו מימד של מסתורין לזוהר הכולל.
קארל לאגרפלד הציג את קולקציית הקוטור לסתיו 2012 של שאנל, במסיבת גן שנערכה כמו תמיד בגראנד פאלה. תקרת האולם צוירה כך שתראה כמו השמים והעיצוב הסביבתי כלל כסאות קש צבועים לבן, שיחים של פרחי קמליות לבנים וערמות של עוגיות מקרון, בניסיון לדמות את ה- salon de couture המקורי של קוקו שאנל.
בהתאם, נושא התצוגה נקרא "וינטג' חדש" – הומאז' להיסטורית העיצוב של בית שאנל. לאגרפלד הציג גרסאות מחודשות לכאורה לחליפת הטוויד הקלאסית ולז'קט הטוויד של קוקו שאנל באפור, שחור, כסף ובורוד מאובק. לחלק מהז'קטים הוא הוסיף בד טול בקצות השרוולים ולחלקם אמרה קטנה מטול או חגורת מתכת כסופה. מכנסיים נשפכים ורחבי רגל אף הם מטוויד, נראו גם הם אצל שאנל בנוסף לחצאיות הטוויד במראה הקלאסי. כפפות ארוכות מעור מטאלי אשר לא כיסו את האצבעות, צורפו לשמלות הערב ונלבשו גם מתחת לז'קטים, כשרק הקצה שלהם מציץ כקישוט מקצה השרוול וגרביונים כסופים מלורקס מנצנץ נתנו ביחד עם הכפפות, סטיילינג מודרני למראות הקלאסיים בסגנון שיצרה קוקו שאנל, לטעמי ללא חדשנות מבריקה. בסיום התצוגה וכיאה לימים הקלאסיים של הקוטור, בהם הדגם האחרון שעלה על המסלול היה תמיד של שמלת כלה, יצאה הדוגמנית לינדסי וויקסון, בשמלה גרנדיוזית עתירת נפח וטול לבן, מעליה שכמיה רקומת פנינים בעבודת יד, שלפי הדיווחים לקח 3,000 שעות לרקום.


3000 שעות של רקמה ביד כדי לתפור את השמלה
ועוד מראות משבוע הקוטור:
ג'ימבטיסטה ואלי
בקולקציה שהיא פנטזיה על יער מכושף עם פיות ונימפות, עלים ופרפרים.




ז'אן פול גוטייה
בעניין הקולקציה של ז'אן פול גוטייה אצטט רק את עיתונאית האופנה הנחשבת סוזי מנקס (הרלד טריביון) : " זאן פול גוטייה הינו מעצב ברוך כישרונות, אבל הקהל לא מוכרח לראות את כולם בבת אחת…"
במילים אחרות : פחות זה לפעמים יותר.


ולנטינו
צמד המעצבים מריה גרסייה צ'יורי ופייר פאולו פיצ'יולי, עדין מעצבים את קולקציית המותרות המזוהה כ"כ עם בית ולנטינו היוקרתי, אך הם הצליחו להצעיד את המותג למקום מודרני וצעיר יותר משהיה בעבר. הלקוחות של בית ולנטינו הם עדין השמנת של נשות החברה העשירות בכל העולם, אבל עכשיו גם בנותיהן בוחרות ללבוש ולנטינו ורבות מהן כמו ניקי הילטון, אוליביה פלרמו וגם ביי שייפר בתה של אנה ווינטור, ישבו בשורות הראשונות של התצוגה לבושות בבגדי המותג.
הקולקציה הייתה בגוונים כהים ועשירים של כחול עמוק, שחור, אדום וורוד. שכמיות ארוכות שצורפו לשמלות הערב הנשפכות, ביחד עם בדים עשירים של ברוקד ומשי נתנו תחושה מלכותית עם טאץ' מודרני.
























