סושי יכול להיות כשר, וטעים להפליא…

מסעדת "סושי מן" בקניון עזריאלי בחיפה, הפתיעה לטובה: כשרה למהדרין, עם תפריט שאין רואים את סופו, מנות אסיאתיות טעימות להפליא, המוגשות בכלים מסורתיים יפאנים ורצון לחזור לשם לסיבוב שני.

אני מאוהבת בסושי, מאז ומתמיד. אם יציעו לי מסעדה, וביניהן תהיה מסעדת סושי, הבחירה תיפול על זו האחת. אפילו בחו"ל תמיד שמחה לאכול במסעדת סושי, בנוסף לאוכל המקומי האותנטי.

לכן היה זה רק טבעי, שבטיול אשר ערכנו בעיר חיפה, לא ויתרנו על ביקור במסעדת סושי מדהימה, הנמצאת בקניון עזריאלי חיפה ושמה "סושי מן". עלינו לקומה השניה בקניון ההומה, ובין המסעדות הרבות שם, גילינו את אחת ממסעדות הסושי הטובות ביותר שטעמנו עד כה, וטעמנו לא מעט.

סושי מן 5

ניכרת השקעה לא קטנה בהכנת תפריט מקיף ומגוון ביותר, שנבנה על ידי יועץ קולינארי, ומבוסס על איפיוני המטבח האסייתי, עם התאמה לחיך הישראלי.

קצת עובדות היסטוריות על סושי:

1. מקור הסושי אינו מיפן, אלא מאזורי גידול האורז של דרום מזרח אסיה, לפני יותר מ-2000 שנה, באזורי נהר מקונג ולמעשה הופיע ביפן רק במאה ה-8.

2. במאה ה- 8 הסושי קיבל מעמד-על ביפן, ולתקופה מסויימת אפילו שימש כאמצאי לתשלום מיסים.

3. הסושי המקורי, המשויך ליפן, נקרא אדומאי-סושי (Edomaezushi). הגרסה, היחסית מודרנית, התפתחה בעיקר באזורי סביבת טוקיו שביפן.

סושי מן 6

מה שאי אפשר היה לנחש, שמסעדת "סושי מן" הינה בעלת כשרות מהדרין בד"צ בית-יוסף, בשורה משמחת לאוהבי הסושי שומרי הכשרות, שעד היום נמנעו ממזון אסיאתי.

ככל שהתעמקנו בתפריט, גילינו שהכשרות לא מנעה ממנו להיות עשיר ומגוון, כמו בכל מסעדות סושי בעולם.

בני הזוג חיים פיטרו ושירן פיטרו, בעלי המקום המנהלים אותו יחדיו, שמחים להיות מובילים טרנד שכה חסר בארץ: סושיה כשרה למהדרין ובמחירים שפויים, שווים לכל נפש. הם גם מבטיחים לפתוח בעתיד הקרוב סניפים נוספים בצפון ובמרכז.

סושי מן 3

קשה היה לנו לבחור מתוך השפע שהוצע לנו, אבל נראה שהמלצרים האדיבים עברו הדרכה רצינית, כדי לעזור לסועד למצוא לו את הקומבינציה הנכונה.

לבסוף הלכנו על טעימות מהמנות הראשונות של ירקות טמפורה, אצות וואקמה עם רצועות גזר, מרקים יפאנים, אוסומאקי רול, פוטו מאקי, קוביות סלמון מאודות עם כרוב, בצל ירוק, פלפלים, שום, שקדים ואטריות, ספייסי טאקה של טונה קצוצה עם בצל ירוק, שמן צ'ילי, שיטאקה ומלפפון, סושי ספיישיל רול, מנות מהווק, קומבינציות וואג'י וסקאנה, וכמובן לא ויתרנו על הקינוחים המדהימים, כמו בננה מקורמלת עם גנש שוקולד, ובאוו של חלבה עם שוקולד.

סושי מן 2

הארוחה כולה הוגשה לנו בכלים מסורתיים יפאנים, מה שלחלוטין העצים את החוויה הקולינרית שלנו ב"סושי מן".

הלכנו לאיבוד בסבך השמות של המאכלים היפאנים המדהימים שהוגשו לנו, וברור לנו שבביקורים הבאים, נמשיך לנסות את שאר המנות שבתפריט.

סושי מן 1

לרגל השנה החדשה, מסעדת "סושי מן" שבקניון עזריאלי חיפה החליטה לפנק אותנו במתכון לשולחן החג

קראמבל תפוחים בנוסח אסיאתי

ל-6 מנות:

התפוחים:

6 תפוחים גרנד סמיט מגולענים

2 כפות חמאת קוקוס

2 כפות סוכר חום

1 מקל קינמון

1 כפית מיץ לימון

לקראמבל:

3/4 כוס קמח

3/4 כוס שיבולת שועל( לא קוואקר)

1/3 כוס סוכר חום בהיר

4 כפות חמאת קוקוס

1/2 כפית תמצית וניל

1/2 כוס אגוזים קצוצים(פקאן, מלך או איזה שאוהבים)

להגשה:

כדור גלידה וניל או כל טעם שאוהבים

אופן ההכנה:

התפוחים:

1. פורסים כל תפוח מגולען לשישה פלחים, ומערבבים בקערה רחבה את פלחי התפוחים יחד עם שאר החומרים, מלבד חומרי הקראמבל וההגשה.

2. מסדרים את פלחי התפוחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים במשך כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, עד שהתפוחים מתרככים מעט.

הקראמבל:

1. מעבדים את המרכיבים: קמח, שיבולת שועל, סוכר, חמאת קוקוס ווניל, בעזרת קצות האצבעות עד לקבלת תערובת פירורית, מערבבים פנימה את האגוזים.

2. מפזרים את פירורי הקראמבל באופן שווה מעל התפוחים האפויים. מחזירים לתנור ואופים כ-10 דקות נוספות או עד להזהבת פירורי הקראמבל.

אופן ההגשה:

מוציאים את הקראמבל מהתנור ומגישים חם עם כדור גלידה.

סושי מן 8 

מסעדת "סושי מן", קניון עזריאלי חיפה, קומה 2 טל. 04-8533330

פייסבוק: סושי מן

החיים על פי בלה
יועצת תקשורת, עיתונאית בנשמה, מחוברת בטבור לסצנה התל-אביבית, אוהבת את החיים הטובים, ומזמינה אתכם ליהנות יחד איתי.