סוד מרק תפוחי אדמה וגריסים של סבתא אולה

סבתי סיפרה לי שזה היה המרק העיקרי שלהם ברוסיה הקרה כיוון שגרו בכפר קטן ומרוחק והמצרכים לא היו זמינים מה שהיה זמין תמיד אלו תפוחי אדמה ובשר מעושן שהיא הייתה מכינה בעצמה שהספיק לכל השנה

יש לי זיכרון ילדות נעים שמחמם את ליבי ברגע שמזג האוויר קצת מתקרר. מאז היותי ילדה קטנה מרק היה מאכל של חורף, ברגע שהיה מתחיל להתקרר הסירים עם המרקים היו מתחילים להעלות ריחות בבית. הכוכב השולט היה כמובן מרק העוף הפולני הבלתי מנוצח עם אטריות דקיקות, אבל סבתי האהובה האחת והיחידה (זו שבזכותה המטבח הוא חלק עיקרי בחיי עד היום), הייתה מכינה מרק תפוחי אדמה, פשוט פשוט אך מנחם מחמם וטעים והיה לה סוד מפתיע שתמיד הגיע בסוף. בהגשה היום כולם קוראים לזה צילחות את הסוד תגלי בסוף המתכון !!!

סבתי סיפרה לי שזה היה המרק העיקרי שלהם ברוסיה הקרה, כיוון שגרו בכפר קטן ומרוחק והמצרכים לא היו זמינים מה שהיה זמין תמיד אלו תפוחי אדמה ובשר מעושן שהיא הייתה מכינה בעצמה שהספיק לכל השנה.

לפני למעלה משני עשורים הכרתי את עופר בעלי, עופר גדל גם בבית די פולני (למרות שהוריו הגיעו מליטא), וסגנונות האוכל שלנו היו די זהים, רק שעופר הוא איש המרקים! אם אני הורגלתי שמרק אוכלים בימים קרים אצל עופר מרק אוכלים בוקר, צהריים וערב, אין עונה למרק.

לקח לי קצת זמן להתרגל לעניין אבל אימצתי את ההרגל באהבה כי בינינו מרק זה התבשיל שהכי קל להכין וגם אפשר להכין מרק מכל דבר!

ומי שלא מאמינה לי אז תיקראו את ספר הילדים ״מרק דלעת״ – הלן קופר ותלמדו איך מכינים מרק דלעת שיש לך רק שרוך.

״מרק דלעת, המרק הטעים ביותר שאפשר להעלות על הדעת, מתבשל כאן, בבקתה, על-ידי החתול שקלף את הפרי וגם פרס, ועל-ידי הסנאי, שבחש בסיר ובחש ובחש ובחש, ועל-ידי הברווז, שהביא מלחיה ובזק למרק לא הרבה מדי ולא מעט.״

כך יצא שיש לי המון מתכונים בראש ובמחברת המתכונים שלי מאז שהייתי ילדה אבל בעיה אחת גדולה עופר צמחוני ואצלי בבית הכל היה מבושל עם בשר, מה עושה אישה אוהבת ?

הופכת את כל המתכונים האהובים והטעימים למתכונים צמחוניים – כמובן שאת מרק העוף המסורתי לא הצלחתי אבל זה היחיד!

לקחתי את המתכון המקורי של סבתי ז״ל והוצאתי את חתיכות הבשר ונישאר לי מרק תפוחי אדמה וגריסים משובח טעים קל להכנה וחורפי למדי .

מרק4

המצרכים:

  •   3 תפוחי אדמה
  •   2  גזרים
  •    חצי כוס גריסים (גריסי פנינה)
  •   1 בצל בנוני
  •  2 שיני שום

מרק2

הכנה:

  •    שוטפים היטב את הגריסים ומסננים
  •    קוצצים את כלל הירקות לקוביות קטנות
  •    בסיר מחממים שמן זית, ומטגנים את הבצל עד הזהבה
  •    מוסיפים את השום
  •    מוסיפים את שאר הירקות ומטגנים קלות
  •   מוסיפים 6 כוסות מים (עד שמכסה את הירקות, ובהתאם לגודל הסיר)
  •    מתבלים במלח ופלפל.
  •    מביאים להרתחה
  •    מוסיפים את הגריסים, ומבשלים על אש קטנה כשעה, כאשר הסיר מכוסה חלקית.
  •    מדי פעם לערבב. לבדוק תיבול ולתקן.

מרק1

והסוד:

בהגשה בכל קערת מרק מוסיפים כפית שמנת חמוצה, הכי טעימה זו שמנת חמוצה של פעם !

וליד המרק פרוסה עבה של לחם שחור עם שן שום, לוקחים את שן השום ומשפשפים על הקשה .

מרקלבלוג

בתיאבון !

תיזכרו אהבה לא תציל את העולם אבל היא תעשה אותו מקום טוב יותר לחיות בו!
יעל טייץ
Chic&Comfy

יעל טייץ
אמא לחמישה ילדים ,נשואה בהרבה אושר ואהבה ,בעלת עסק לטקסטיל יחודי chic&comfy, רוכשת אהבה גדולה מאוד לבישול ואפיה , אוהבת ספורט במינונים נמוכים,פעילה בהתנדבות בעמותת מעגל נשים 911 הרצליה-כ.שמריהו.מכורה לדיגיטל.