לפעמים זה מצליח ולי זו הפעם הראשונה שהצליח לי !
הייתה תחרות בדף של השופרסל בפייסבוק. נכנסתי ועניתי על השאלון ואז שכחתי ממנה והמשכתי בעיסוקים עד שהגיע המייל בו התבשרתי שזכיתי בתחרות ואני מוזמנת לסדנת בישול לקראת שבועות.
את הסדנא הוביל השף, אריק ברגר, האיש מרתק, הצליח עניין, רקח שלושה מתכונים שמלבד היותם חגיגה לעיניים הם גם חגיגה לפה ותענוג לבטן J
אז מה היה שם ?
לזניה צרפתית מיוחדת מעלי פסטה טריים בלי רוטב !
מאפה בצק עלים אישי, בצל מקורמל,פיצוחים ועוד דברים טובים.
כנאפה קדאיף גורמה !
הבטחתי מתכונים ? תתחילו לצלם מסך.
לזניה צרפתית
4 מנות אישיות –
בצק הפסטה
300 גרם קמח דורום א קמח רגיל ואם זה הקמח הרגיל יתכן שיהייה צורך להוסיף עוד כף או שתיים של מיים.
2 ביצים
1 חלמון
חצי כפית שמן זית
מלח.
לערבב היטב, לעטוף בניילון נצמד ולהניח במקרר לא פחות מחצי שעה.
לרדד לעלים עד שמגיעים למספר 6 במכונת הפסטה.
לחלוט את העלים במי מלח רותחים דקה ומניחים לקרור.
מלית –
300 גרם כרישה פרוסה דק או בצל לבן או סגול לטגן בחמאה ועדיף כמה שיותר חמאה 😉
300 גרם פלחי עגבניות מיובשות – לחתוך לפלחים לפזר מלח פלפל להכניס לתנור ל 220 מעלות 30 דקות.
200גרם גבינת ברי.
2 יחידות גבינת ברוסיין שום ועשבי תיבול או פשוט גבינת שמנת מתובלת.
100 גרם סנט מור
אופן ההכנה –
מחממים תנור ל 200 מעלות
בכלים אישיים לפי הסדר הרשום להניח –
עלי לזניה, עגבניות צלויות, בורסיין, עלי לזניה, כרישה וקממבר, עלי לזניה עגבניות צלויות וסנט מור.
לאפות רק 15 דקות.
מאפה בצק עלים אישי ומילוי שמחליף את רוטב הרויאל.
6 מנות אישיות
מצרכים –
קילו בצק עלים מרודד וחתוך (ראו צילום)
מלית –
600 גרם בצל מקורמל
50 גרם שקדים
50 גרם אגוזי מלך
50 גרם פקאן
50 גרם חמוציות
3 יחידות גבינת טרטר או גבינת שמנת אחרת
1 ביצה
לערבב הכל.
אופן ההכנה –
לחמם תנור ל 180 מעלות.
מסדרים את המילוי במרכז הבצק החתוך, מרימים את הבצק ומהדקים בקצוות (ראו צילום)
לאפות עשר דקות
להוציא מהתנור לפזר מעל 200 גרם גאודה מגוררת, פטרוזילה קצוצה ונענע טריה קצוצה לא לוותר על הנענע !
להחזיר לאפייה לעוד 10 דקות.
כנאפה קצת אחרח –
5 מנות במחבת 26 ס"מ
מצרכים –
לסירופ הסוכר- להביא לרתיחה 1/2 קילו סוכר, כוס מים ו 1/2 כפית מי וורדים.
לכנאפה –
150 גרם גבינת ברס בלו זו גבינה כחולה רכה כמו גבינת שמנת
100 גרם חלומי שהושרתה 24 שעות במי ברז כדי להוריד את המליחות
100 גרם חמאה
300 גרם איטריות קדאיף
50 גרם תמר מג'הול מגולען וחתוך גס
30 גרם פיסטוק חלבי קצוץ
אופן ההכנה –
למרוח את המחבת בחמאה על החמאה לסדר 2/3 מהאיטריות מעל להניח את התמרים ותערובת הגבינות (ראו תמונה)
להניח על להבה בינונית כ 4 דקות כשצבע האיטריות בתחתית זהוב מנמיכים את הלהבה. זה הזמן להוסיף את שאר האיטריות.
בעזרת צלחת להפוך ולהחזיר לאש לעוד 3 דקות.
להסיר מהאש להניח על צלחת הגשה ולמזוג את סירופ הסוכר.
טיפים. אם יוצאים מסדנא והשף לא מצייד בטיפ או שניים הזמן מבוזבז !
הינה שני טיפים שאני מודה שאני מאמצת !
פיצה – כדי לקבל פיצה מדהימה כולנו יודעים שהסוד הוא בבצק. אבל, לבצק הזה יש סוד גדול. להכין בצק פיצה להניח להתפחה כרגיל ואז להכניס למקרר ל 8 שעות.. כן, מפתיע וגם אני הופתעתי.
עגבניות צלויות – אין לנו זמן ? קחו מחבת כבדה, חממו טוב טוב וזירקו לתוכה עגבניו שרי. כל הזמן להזיז אותן ולהפוך להמשיך עד שהן מתפוצצות והקליפה שחומה וקיבלתם עגבניות צלויות.




















