למצרכים:
500 סמ"ק חלב
3 ביצים
300 גרם קמח
80 גרם גבינת פרמזן מגורדת
1 כפית מלח
40 גרם חמאה
40 סמ"ק שמן
קמצוץ אגוזי מוסקט
לרוטב:
3 סוגים של פטריות – רצוי עזות בטעמן
כמו: פורטבלה, פורצי'ני, שמפניון או יער
2 בצלצלי שאלוט
4 כפות שמן זית
פלפל שחור גרוס
מלח
4 כפות פירורי לחם
6 כפות גבינת פרמזן מגורדת
להכנה הניוקי:
1. לשים את החלב, החמאה, שמן הזית, המלח והמוסקט בסיר בינוני ולהביא לרתיחה. אחרי הרתיחה להוסיף את הקמח בבת אחת ולערבב נמרצות. לערבב עד אשר הבצק נפרד משולי הסיר.
2. להוריד מהגז ולהוסיף את הביצים אחת אחת תוך כדי ערבוב נמרץ, עד אשר הבצק הופך לאחיד. אז להוסיף את הפרמזן ולערבב היטב.
3. להעביר לשק זילוף.
4. להניח סיר עם הרבה מים ומלח (שהמים יהיו מלוחים – ממש כמו לפסטה) ולהביא לרתיחה.
5. לעשות פתח בשק הזילוף ולהתחיל לזלף לתוך המים, כאשר חותכים רצועות בעזרת מספריים. חותכים מקטעים של כ – 7-8 ס"מ. לעשות את זה בשלוש פעמים לפחות – לא הכל יחד.
6. הניוקי מוכנים כשהם צפים. לתת להם אחרי שהם צפים עוד בישול של 2-3 דקות. להוציא בעזרת כף מחוררת מהמים ולהניח בתבנית חסינת חום.
7. להכנת הרוטב: לחמם מחבת. להוסיף שמן זית. להוסיף את בצלצלי השאלוט ולטגן אותם עד שקיפות. להוסיף את הפטריות ולהקפיץ אותן על אש גבוהה. לא לבשל, לטגן תוך כדי ערבוב מהיר על אש גבוהה.
להוסיף מלח, פלפל שחור גרוס.
8. לשים את הפטריות מעל הניוקי, לפזר מעל פירורי לחם ופרמזן ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לחצי שעה.
****** הניוקי יכולים ללכת יופי עם כל רוטב. הם לא חייבים לעבור אפייה. הם יכולים ללכת נפלא עם רוטב עגבניות, פסטו ובכלל…..
אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!


















