מרק עוף צלול עם בשר

מרק של גמר חתימה טובה

לכבוד המרק שלי ירד אפילו גשם בזכרון יעקב

כל תבשיל והעונה שלו…

מרק פותח שערי יום הכיפורים.

חם בחוץ או קריר זה לא משנה יום כיפור בשער…

צריך מרק !

ירקות למרק

זה חלק מתפריט לקראת הצום קצת נוזלים לגוף.

פעם מרק נחשב לאוכל של עניים …

הסבתות היו אוספות….

עצמות בקר – רגלי תרנגולת – עצמות של דגים ועוד מיני טעמים

קצת ירק כמה עיגולי גזר קישוא…סיר מלא מים ויש ארוחה לכל הילדים.

עם קצת לחם יבש, פירורי מצה, לימים קרפלך, קניידלך, איטריות,  בצקיות, קובות, גונדי, שמונדי… ויש ארוחה חמה ומזינה.

לכל מדינה יש את הסבתא שלה

בדיוק כמו שלכל עדה יש את המרק סבתא שלה…

ואנחנו כאן בארץ הקודש עם כל "קיבוץ הגלויות" שבתוכנו החזרנו למרק את הכבוד המגיע לו והפכנו אותו מסתם

מרק של "עניים" למרק של "עשירים".

בסיר אחד גדול גדול ערבבנו את כל הגלויות ויש לנו אחלה מתכונים של מרקים כאלה שווים ועשירים.

לכל אחד יש את סיפורי הילדות של מרק כזה או אחר…

פעם כשהיינו ילדים כולם היו מלקקים את הצלחת המרק ומבקשים עוד… והיום כמה הם מפונקים… כמה?

אפשר לכתוב  ספר רק על תיאורי "אוהב לא אוהב" את האוכל הזה.

"סבתא למה יש לי לכלוכים בתוך המרק…"

"אמא אמרה לסנן לי את המרק"

סבתא מה זה הירוק הזה ? "קישוא "אני לא אוהב קישוא איכסה…"

"לא אומרים על אוכל איכסה".

תאכל את הגזר זה בריא לעיניים"

יאמי יאמי אני זולל את הגזר"

אם לא תאכל – לא תגדל",

"אוכל זה לא משחק",

"לא קמים עד שגומרים את הצלחת"

"מי פותח פה גדול…? אווירון טס ישר לפה"

"תשב לא אוכלים בעמידה"

"לא אוכלים בפה פתוח"

"סבתא למה הגזר גדול כזה?"

"זה לא גזר זה דלעת דלעת…

אני לא אוהב את הדלעת הזותי"

יש לכם עוד משפטים  הגיגים תוסיפו בכייף…

ומעכשיו קדימה תתחילו לעקוב  אחרי

מתכוני "המרק של סבתא" שמתחילים…

מתכון מרק

חיתוך העוף למרק

 

דלעת למרק

כל הירקות

מרק של גמר חתימה טובה

גמר חתימה טובה

אהבתם… אז קדימה  לייק קטן כאן למעלה או למטה  עושה לסבתא טוב

ולפרגן עושה לכם טוב אחלה שנה טובה… תודה.

 

 

 

סבתא אילנה בישלה ארוחה
פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש לתחרות - ואקבל בשביל סבתא את כתר המלכות. למה? כי הייתה לי סבתא הכי הכי בשלנית בעולם ממנה למדתי את הסודות הכמוסים והקסומים של המטבח. אז זהו בשנת 1984 בויצ"ו הכריזו עלי "מלכת המטבח" בגלל גזר ממולא וארטישוק משובח. כמובן צילמו אותי "בשחור ולבן" וקיבלתי "פרס"...סיר של סולתם. אז...לא היה אינטרנט, גוגל פייסבוק וסלונה ומאז גם אני סבתא עם סבא ילדים ונכדים... כולנו זכרונים... פעם הייתי סבתא מספרת סיפורי ילדים... ועתה אני מספרת סיפורי - בישולים ... בלי סינרים. מזמינה אתכם אחרי לעקוב ומאחלת לכולם רק טוב...אילנה