"אז את כבר מאורגנת עם הבישולים שלך לשבת?" היא שואלת אותי בשישי בבוקר. אנחנו יושבים בארוחת הבוקר המקודשת של שישי בבוקר, זו שאני מגיעה אליה בנשימתי האחרונה אחרי שבוע מלא וגדוש. זו שבה מישהו אחר מכין לי שקשוקה כמו שאני אוהבת, שבה אני לא צריכה להתחשב בהעדפות של אחרים בנושאים כמו חריף, חצילים, טמפרטורת הגשה ועניינים שכאלה.
את כבר מאורגנת עם הבישולים שלך לשבת?
כל השבוע אני מבשלת ומגישה ארוחות חמות, טעימות, מזינות ומגוונות. תמיד אני מאורגנת מראש עם עיקרית בשרית ופחמימה מעניינת וירקות טעימים וכזה ואחר וחס ושלום שאשכח לארגן להם קינוח לקינוח!
אז פלא שבסוף השבוע אני לא רוצה לבשל כלום? בכל יום שישי יש לי מנטרה קבועה: אני מבשלת כל השבוע, בסוף השבוע שהם יבשלו בשבילי, או שמצידי נאכל אבנים קורנפלקס וטוסט. אז יש לי מנטרה. אז מה? המנטרה תופסת עד חמש אחר הצהריים, ואז עקרת הבית שבי שוב נכנסת לפעולה והולכת לבשל ארוחת ערב. אבל רק ערב. בשבת בצהריים יוצאים למסעדה ושיתפוצץ העולם!
אז אין מהמטבח שלי "ריח של סירים" בשישי בבוקר. פאק איט. אבל להכין מרק בחמש ושיהיה מוכן עד חמש וחצי? בזה אני אלופה.
אגב, בזמן שהמרק מתבשל, אפשר להוציא מהמקפיא את הקופסה עם המיטבולז ולחמם אותם, ובמקביל לעשות סיר פסטה. ארוחה של שתי מנות זה כבר ממש פנסי בספר שלי. שבת שלום כבר איתכם!
מרק צהוב של תירס וחומוס
המצרכים לסיר בגודל בינוני
בצל בינוני חתוך לרצועות דקות
גרגרי חומוס מקופסת שימורים אחת, בלי המים ושטופים קלות
2 כוסות תירס מקפוא
נודלס ביצים – מהסוג שמגיע בפלטות בתוך האריזה
5 כפות קמח
מלח, פלפל, חוואייג' למרק, מעט שמן
אופן ההכנה
מטגנים את הבצל בסיר במעט שמן. כשהוא מזהיב עושים רביכה:
מוסיפים לסיר עם הבצל את הקמח ומערבבים תוך גירוד תחתית הסיר, כדקה.
מוסיפים חצי כוס מים ומערבבים במרץ ליצירת משחה. ממשיכים להוסיף עוד מים בהדרגה תוך ערבוב, כדי לפרק גושים אם נוצרים כאלה.
מוסיפים את התירס והחומוס, וממלאים מים עד 2-3 סנטימטר משפת הסיר.
מתבלים בכף חוואייג', מלח ופלפל לפי הטעם, וכשהמרק כמעט רותח מוסיפים אליו פלטה אחת של נודלס. מרתיחים, מבשלים עוד כעשר דקות ומכבים.
אחרי שכולם אכלו ומישהו אחר טיפל בכלים, הנה שיר, לא על מרק. על שישישבת.
[youtube OhQ4vufwY9k nolink]
היו שלום, ונשיקות עם רוז’ מגברת הבלים!
∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞
♥ הי! אהבתן מה שקראתן? אתן מוזמנות לעקוב אחריי באופן קבוע, בכפתור “עקוב אחרי” כאן למעלה או בדף הפייסבוק שלי גברת הבלים ♥












