אני מאד אוהבת מרקים, בייחוד בחורף. את המרק הזה אני אוהבת במיוחד. מעט מצרכים, כמה דקות של עבודה ומתקבל מרק סמיך ומפנק.
המצרכים:
2 בצלים קצוצים גס
3 שיני שום כתושות
500 גרם אפונה יבשה
2 גזרים פרוסים
1 תפוח אדמה גדול, חתוך לקוביות
8 כוסות מים
2 כפות גדושות אבקת מרק עוף
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
מומלץ להשרות את האפונה במים כשעה לפני הבישול.
מטגנים בסיר בינוני את הבצל והשום עד שיזהיבו.
מוסיפים את שאר החומרים ומטגנים אותם יחד שתי דקות.
מוסיפים את המים והתבלינים, מביאים לרתיחה.
לאחר מכן מנמיכים את האש, מכסים חלקית ומבשלים על אש נמוכה 30 דקות.
מצננים את המרק ומרסקים בבלנדר ידני לקבלת מרקם קטיפתי.
מתקנים תיבול והמרק מוכן.
הוא מעולה כמו שהוא ואפשר גם להוסיף קרוטונים אם רוצים.
שיהיה חורף חם ובתיאבון (:















