מס' ימים מתחילת המסע: 23
מס' ימים עד לסיום:7
מס' מתכון מתוף ה-30: 22
היום הבלוג נסע לרחוב עמוס, והראה את פניו בשדרות נורדאו כל זאת ועוד רק כדי לבשל עם הקומונה שלי בהרכב חסר. היום התארחתי בדירה של שיר, יחד עם ליאור ובנפש הייתה איתנו טלטול שמטיילת לה בעולם והייתה חסרה בטירוף.
האמת, שזה גם היה אחד הימים שיותר חיכיתי להם בחודש הזה, וגם אחד הימים שיותר צחקתי בהם בחודש האחרון. כי מי שלא היה בקומונה לא יבין מה זה קומונה. גם היום, 10 וחצי שנים אחרי שגרנו יחד, אי שם בהרצליה, בשלהי 2005, זה עדיין מרגיש כאילו אנחנו אותן ארבע בנות צעירות שבדיוק סיימו כיתה י"ב ויצא וקרה שגרו יחד במשך שנה שלמה באותה דירה קטנה שם בקומה השלישית.
אז היום היינו בהרכב חסר, כי אחת מתוך הארבע מטיילת לה בכיף בעולם עם בעלה, והיא הכי חסרה. ממש כמו צלע שנלקחה. משהו בתמהיל קצת נפגע. אבל בכל זאת, זה היה אחד הערבים. כי אנחנו לא נפגשות הרבה בהרכב מלא ארבעתינו, אבל פעם בשנה מקפידות לעשות מפגש שנתי להתעדכנויות וכיף.
בגיל 18, לחלוק חיים משותפים, 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע, במשך שנה, זו אחת החוויות שעיצבה אותי והפכה לחלק בלתי נפרד ממני. כי כשאין את המשפחה לידך, יש את הקומונה, כשאין את החברים לידך- קומונה, כשקר- קומונה, כשרעבים- קומונה, כשבוכים- קומונה. הכל קומונה. בעצב ובשמחה ובכאב וברגש.
אז שירשור, שהיא בדרך כלל זאת שמניעה את המפגשים ובלעדיה אולי זה היה קורה פעם בשנתיים, כבר מהיום השני בבלוג ניסתה לעשות מפגש קומונה בבלוג, ולמזלי זה הסתייע. אחרת היא הייתה קורעת אותי לגזרים. אחת הבחורות היותר מצחיקות שהכרתי. הגיעה אלינו לקומונה מהצפון, עוף קצת מוזר לשלושתינו שבאנו מהמרכז, כבר מאז הורסת אותנו מצחוק. ילדה, תודה על אירוח נפלא, את פשוט זהב ! זהב. ותגידי לאביה סליחה שגירשנו אותו לעוד יום…וליאורי, שלפני עשר שנים חלקה איתי מיטה בחדר "ההורים" במשך אותה שנה. נראה כאילו זה היה אתמול. זוכרת בדיוק איך הכל היה נראה, והרגיש. השיחות של לפני השינה הן משהו שתמיד ישאר איתי. אפשר לשחזר אותן בשירותים הטורקיז של שיר אם תרצי…
וטלטול, אותה צלע שמחברת. תחזרי כבר! שנוכל לחגוג יחד בחתונה של שיר. ד"ש לפיצ
מרק אסייתי חריף
בסיר רחב מטגנים בצל חתוך לקוביות וג'ינגר (לפי הטעם) עד הזהבה קלה. מוסיפים מקלוני גזר (גזר חתוך למקלונים צרים) ופלפל ירוק חריף חתוך לטבעות ומטגנים. מוסיפים תבלינים.
מתחילים להוסיף מים רותחים, ומי קוקוס/חלב קוקוס (אנחנו השתמשנו בנוזל מי קוקוס שנקרא גם חלב עד 17% שומן) ועל פחית מי קוקוס הוספנו הרבה מים, כך שהמרק היה דליל ומלא בטעמים ולא כבד בגלל הקוקוס עצמו. מתבלים מוסיפים למון גראס מיובש.
מוסיפים פטריות פורצ'יני יבשות וחתוכות שהשרנו במים רותחים 20 דקות. מוסיפים משחת קארי אדומה (אנחנו הוספנו בערך כף של משחה) אבל כמובן התבלינים הם לפי בחירתכם.
כשהמרק מוכן, מרתיחים סיר מים ומוסיפים אליו אטריות אורז לחמש דקות עד שהן מתרככות.
על צלחות אישיות מגישים חתיכות גמבה אדומה, פלפל צהוב, נבטים, בזיליקום ובצל ירוק, וקצת מהאטריות אורז. מוזגים מרק מעל. תענוג.
שיהיה לילה טוב חברים שלי
שאו ברכה
נעמיש



















