כשהוזמנתי להשקה של מוצרי ברילה ללא גלוטן, לא ציפיתי שהבשורה תהיה כ"כ מבטיחה. נחשפתי לסדרה של מוצרים מצוינים. כאלה שגם אוכלי גלוטן ישמחו לאכול. אם כך, מהיום מכינים את אותה הארוחה לכל המשפחה, כולם אוכלים מאותה תבנית ונהנים הנאה כפולה. גם אכילה משותפת, חיסכון בזמן ומאמץ וגם מוצר משובח. את ההשקה הוביל השף מסימילאנו – זוכה התוכנית "מאסטר שף". בחרתי להביא את המק אנד צ'יז, מאכל אמריקאי שהוא בפני עצמו מנה מנחמת, מפנקת וטעימה גם למבוגרים וגם לילדים. ניתן להוסיף למנה, פטריות קצוצות, עגבניות מיובשות קצוצות או כל העולה על דעתכם וטעמכם.
למצרכים:
1 חב' פסטה ללא גלוטן (העדפתי פוזילי)
לרוטב בשמל:
100 גרם חמאה מלוחה
4 כפות קמח
4 שיני שום קצוצות דק דק דק
1 ליטר חלב
2 כפיות מלח
גרידת אגוז מוסקט
לפיזור מעל:
150 גרם גבינת קשקבל מגורדת
חצי חבילת פטה מפוררת בידיים (אני שמתי חצי חבילה של גד)
פירורי לחם
להכנה:
1. לבשל פסטה לפי הוראות היצרן. לשטוף אותה במקרה זה אני שוטפת, בדר”כ לא.
2. מכינים את הבשמל: בסיר ממיסים את החמאה (זהירות שלא תישרף), מוסיפים את השום ומטגנים מעט. מוסיפים את הקמח ומערבבים במהירות כדי שלא יוצרו גושים (נראה כמו משחה). שופכים את החלב בקילוח דק תוך כדי ערבוב תמידי, רצוי עם מטרפה. מוסיפים את המוסקט המגורד והמלח. ממשיכים לערבב ובודקים שלא נותרו גושים. מבשלים על אש קטנה עוד 3 דקות בערך תוך כדי ערבוב עד שרואים שהרוטב הסמיך. מורידים מהאש.
3. שמים את הפסטה בפיירקס רחב ושטוח, עליו שופכים את הבשמל, 150 גרם קשקבל מגורד וחצי חבילה של גבינת פטה שמפוררים בידיים. מערבבים את הכל יחד.
4. מעל מפזרים פירורי לחם (לא מערבבים יותר!)
5. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך חצי שעה.
















