ה"חצר", הינה מסעדת שף ים תיכונית, כשרה, השוכנת בירושלים במתחם הרכבת הישנה וממוקמת במבנה יוצא דופן שנשמר ממבנה תחנת הרכבת. במקום אווירה ביתית ונעימה , רומנטית ייחודית. השירות כאן אישי, אדיב, קשוב ומאוד מזמין.
המסעדה מעוצבת בסגנון מודרני חמים, יש בה 2 מפלסים, בר מסוגנן ומטבח פתוח שעליו מנצח ביד רמה ומקצועית השף מוטי אוחנה.
גילוי נאות: הוזמנתי לארוחת טעימות (זה לא היה ממש טעימות כי הכל הוגש כאן בשפע ובנדיבות…) – ערב של קוקטלים, יין , מצב רוח וארוחה איכותית עם חברים (בלוגרים ועיתונאים).
השף ובעל המסעדה, מוטי אוחנה, הינו בוגר ביה"ס הגבוהה לבישול "קורדון בלו", בעל ידע גסטרונומי עשיר, עשייה והתמחות של 13 שנים בתחום הקולינרי בארץ ובחו"ל: החל מהסטקיות המקומיות בירושלים, דרך צ'אקרה האיכותית ועד למסעדות הגורמה שבאוסטרלייה.
שף אוחנה עושה שימוש במיטב התוצרת המקומית ובחומרי גלם איכותיים והכל בא לידי ביטוי בטעמים, באיכות המנות ,במראה ההגשה עם הרבה תשומת לב לפרטים הקטנים.
בתפריט של המסעדה (מייד אספר לכם על המנות שטעמתי… ) מככבות מנות יצירתיות ועכשוויות, שילוב של מטבח ים תיכוני עם השפעות ישראליות. בתפריט גם מבחר מנות ממטבחים וטעמים מגוונים: ממטבחי הגורמה אניני הטעם של צרפת ועד הפיקנטיות של שוק מחנה יהודה. המסעדה מתמחה בבשרים על הגריל, בתבשילי קדירה ובדגים.
בארוחת הטעימות הנדיבה שהוגשה לנו, זכיתי להנות גם ממנות שאינם חלק מהתפריט הקבוע. רוב המנות שהוגשו הם חלק מארוחת הטעימות אותה מציעה המסעדה תמורת 230 ש"ח לסועד.
ולפני שעוברים למנות, כאן המקום לספר לכם: בשנתיים האחרונות אכלתי וגם התארחתי בהרבה מסעדות שהיו טובות וחלקן טובות מאוד אבל מסעדת "החצר" עלתה על כולן.
אז מה היה לנו במנות הראשונות…
פלטת מאזטים – מבחר צבעוני של סלטי הבית: עלי מנגולד עם בשר, סלט ירוק עם חמוציות פטרוזיליה ואגוזי המלך, קרם חציל עם סילן, סלט פאקוס (בין מלפפון לקישוא) מתובל בשמן זית וחומץ בלסמי ולחם הבית
מחיר ערב: 56 ש"ח, צהרים: ללא עלות (כל מנת סלט נוספת 8 ש"ח)

כרובית בטחינה – כרובית מטוגנת עם נגיעות טחינה עדינה
מנה שיוצאת על חשבון הבית ובהזמנת ארוחת טעימות אינה מתומחרת בתפריט

טריו סביצ'ה – סלמון, דניס וטונה אדומה קצוצים לקוביות, כוסברה, צ'ילי, פירות העונה , צנונית ובצל ירוק – לאוהבי הסביצ'ה , המנה מעולה ועשוייה בדיוק כמו שאני אוהבת
מחיר ערב: 64 ש"ח, צהרים לא בתפריט

קרוסטיני דניס – דניס קצוץ, טחינה, זיתי טאטוס, פלפלים, עגבניות, בצל ירוק על מצע של צנים וקרם חצילים
מחיר: משתנה – מנת ספיישל, יוצאת בארוחת הטעימות

מעורב דג-ים ירושלמי – דגי ים מוקפצים, בצל, פלפל חריף ולימון כבוש בתערובת תבלינים עם טחינה ועמבה
מחיר ערב: 64 ש"ח, בצהרים: לא בתפריט

סלט אנדיב רוקט – עלי אדיב, רוקט, אגסים, סלט צלוי ופקאן מסוכר בוינגרט בלסמי
מחיר ערב: 46 ש"ח, צהרים: 34 ש"ח

פטה כבד עוף ואווז מהולים בברנדי – מוגש לצד ריבת עגבניות ושומר על לחם קלוי – אי אפשר היה להפסיק לנשנש את המנה. המנה מאוד טעימה
מחיר ערב: 58 ש"ח, צהרים לא בתפריט

קרפצ'יו פילה בקר – רוקט איולי כמהין, בלסמי ופיסטוקים מסוכרים
מחיר ערב: 52 ש"ח, צהרים לא בתפריט
ומה טעמנו במנות העיקריות…

מוסר ים – מזוגג בוינגרט אסייאתי חם עם פטריות שימגי ושעועית ירוקה
מחיר ערב: 102 ש"ח, צהרים: 82 ש"ח

מוח עגל על קוסקוס – מנת ספיישל של השף – הטעמים במנה הזכירו לי את הטעמים של הבית
מנת ספיישל של השף. תיבול ומחיר משתנים (חלק מארוחת הטעימות)

קריספי ניוקי – עם כבד אווז מעושן ושקדי עגל על קרם שורשים – לא לוותר על המנה כשאתם מגיעים למסעדה – זאת המנה המנצחת שלי
מחיר: ערב 104 ש"ח, צהרים: לא בתפריט

אסאדו עגל – ברוטב ברבקיו תפוזים וג'ינג'ר – כל ביס חגיגה של טעמים
מחיר ערב: 106 ש"ח, צהרים 84 ש"ח

סטייק אנטריקוט על האש – מוגש עם רוטב בורדולז (יין דום מצומצם וציר בקר) עלי רוקט וצ'פס בסגנון הולנדי המוכן בשלושה שלבים – מנה שאתם חייבים לטעום…
מחיר ערב: לא בתפריט, צהרים 90 ש"ח

פילה בקר וכבד אווז – על קרוטון עם בצלי שאלוט ביין אדום מוגש לצד פירה – שילוב טעמים מנצח מבחינתי – גם זאת המנה המנצחת שלי
מחיר ערב 106 ש"ח, צהרים לא בתפריט
לאחר כל הטוב ושפע המנות המשובחות שטעמנו – נעבור לקינוחים שהם כולם פרווה – גם פה יש הפתעות…

מגש פטיפורים – טראפלס, עוגת שקדים, שוקולד, מקרון וניל/פטל, מרשמלו כתום, שוקולד לבן ובאונטי
מחיר: 46 ש"ח

גלידת וניל – עם דבש ענבים, טחינה גולמית שערות חלבה ופיסטוק
מחיר: 36 ש"ח

פאג' שוקולד – מוס שוקולד, טוויל מבצק פילו ומרשמלו ורוד מעל
מחיר: 42 ש"ח

קרם ברולה – עם סורבה תות, מרנג ומקרון פטל
מחיר: 46 ש"ח
בימי שישי בצהרים, נערכת במסעדה "קבלת שבת", שבה מוצעת ארוחת טעימות של תבשילים שונים, ממעשה ידיו של השף מוטי אוחנה.
למסעדה גן אירועים רחב ידיים, שיכול לארח כ-300 איש. בצהרים ניתן לערוך במסעדה אירועים קטנים יותר לעד 100 אורחים, אופצייה מצויינת לחגיגת בר-מצווה, לאחר ביקור בכותל.
חשוב לי לציין: בצמוד למסעדה חנייה גדולה, יש נגישות לנכים ובמקום גם אינטרנט אלחוטי.
ומה יש לי להגיד: בשנתיים האחרונות אכלתי בהרבה מסעדות שהיו טובות וחלקן טובות מאוד אבל מסעדת "החצר" עלתה על כולן.
התפריט כאן מאוד מעניין, טעים בצורה יוצאת מהכלל, מושקע ומשובח. אני ממליצה בחום לבקר כאן שוב ושוב, כדי לטעום את כל המנות שבתפריט. אני , אחזור לכאן עם המשפחה וחברים.
לאתר הבית של מסעדת החצר, לתפריט ולהזמנות – כנסו כאן לקישור
כתובת המסעדה: מסעדת ה"חצר"
דרך בית לחם 7, ירושלים
טלפון: 057-9443390
#מסעדתהחצר #מסעדותבירושלים #שףמוטיאוחנה
כתבה,ערכה וצילמה: נדיה היבא















