לאחרונה הוזמנתי למסעדת סילו – SILO מדיטליאנו, הממוקמת בלב פארק רחב ידיים בעיר חולון, והיא צופה אל האגם והמפל שבמרכזו. הללו מוספים חן רב ואווירה מיוחדת למקום.
המתחם הפסטורלי לה-פארק מציע אפשרויות רבות לבילוי משפחתי כמו מגרשי ספורט, מגוון בתי אוכל ומתחם הופעות. לצד הפארק ימית 2000 ומוזיאון הילדים שפועלים בסמוך.
המסעדה בניצוחו של השף רובי פורטנוי, שהוזמן בעבר לבשל למכובדי העולם, ביניהם נשיא צרפת לשעבר ניקולא סרקוזי, בשלל אירועים ממלכתיים, וכיהן כשף במסעדות תל-אביביות מובילות כגון "מנטה ריי" ו-"הטאבון", וכשף ובעלים של קייטרינג "פרי הארץ", ממשיך פורטנוי להוביל עם "סילו מדיטליאנו", מסעדה בסגנון איטלקי- ים תיכוני, אשר נפתחה בחודש האחרון.
המסעדה מציעה מטבח עשיר ומגוון הכולל מבחר מנות, כולן עשויות מחומרי גלם מקומיים, ביניהן מנות בשר שונות, פסטות, פיצות ומאפים טריים הנעשים במקום.
במסעדה אף ניתן לרכוש מגוון מוצרי מעדנייה איכותיים כגון זיתים, טחינה שמית, שמן זית ועוד.
האווירה ב"סילו" צבעונית ועליזה, המטבח מציג את העושר הקולינארי של המטבח האיטלקי- ים תיכוני. האווירה הים תיכונית במסעדה מורגשת היטב גם בזכות עיצוב המקום, הכולל בין היתר, עמדות שוק המשמשות להדגמה וטעימות, שולחנות עץ רחבים אשר שמשו במקור כתופים של חברת החשמל, וכלי אמייל מיוחדים.
בלב המסעדה מוצב טאבון עצים מיוחד, בעל בסיס מסתובב אשר יובא מאיטליה, והוא משמש להכנת פיצות ומאפים טריים אשר כולם נעשים במקום. כל הקינוחים נעשים בקונדיטוריה של המסעדה בניצוחה של השף-קונדיטורית יערה ורד, שבעזרת צוות קונדיטורים מספקים מגוון קינוחים ייחודיים וטריים תוצרת בית.
בתפריט המסעדה מבחר גדול של מנות ראשונות מפתיעות בטעמם, פיצות ישר מהטבון, מנות עיקריות מדגים טריים ובשר איכותי וקינוחים מצויינים.
המסעדה לא כשרה ומגישה מנות בשריות וחלביות יחד. יש גם מנות שהם רק בשריות או רק חלביות וגם מנות צמחוניות. במסעדה לא מגישים פירות ים או בשר חזיר.
את הארוחה פתחתי עם קפה קר מצויין, החברות לשולחן הזמינו קוקטלים בטעמים שונים.
במנות הפתיחה והראשונות:
לחם הבית – פוקצ'ת סילו – עם קרם חצילים וגבינה אפוייה על מטבוחה. 24 ש"ח. לחם הבית שיצא ישר מהטבון היה חם, קרנצ'י וטעים.
סלט עגבניות – מיקס שרי, קוביות עגבניות, בצל אדום, צנוברים, בזיליקום, כוסברה, בצל ירוק, מוצרלה באפלו וטחינת יוגורט. 39 ש"ח.
סלט קוסמין ובורגול – מלפפונים, ארטישוק, עלי רוקט, זיתי קלמטה, לימון כבוש, טחינת דלעת וגרעיני דלעת. 39 ש"ח.
קובניה דג – קוביות דג בס בלימון, בצל אדום, צ'ילי, בזיליקום, בורגול, סלסת מנגו ופניני בלסמי. 42 ש"ח.
שני ארנצ'יני – מנה צמחונית – עוגת ריזוטו פטריות אפויה וספרת יוגורט,ארנצ'יני פסטו עגבניות מיובשות ומוצרלה קלאסי, חמאת עגבניות סלט ירוקים וכרובית לימונית. 42 ש"ח.
פטה כבד עוף – צנצנת של פטה כבד עוף ושוק אווז, קונפי תפוחי-עץ במילוי אגוזים מסוכרים ופסטו, פסטיה של שוק אווז ופירות יבשים, רוטב חזרת לבנה וסלסה של מלפפון חמוץ. 49 ש"ח
המנה מורכבת עם הרבה חומרי גלם בטעמים שונים שיוצרים מנה מעניינת, נפלאה וטעימה מאוד.
צלחת שרקוטרי – פרוסות דקות של בשר רוסטביף/עגל, סלט פסטה ורוטב פסטו, סלט ברוב לבן ומלפפון חמוץ, רוטב טונה, חרדל דיג'ון ופרוסות לחם מחמצת בגריל. 45 ש"ח.
המנה נדיבה ומספיקה ל-2 אנשים.
ואיך אפשר מסעדה איטלקית בלי פיצה. הפיצות במסעדה מבוססות על תערובת קמחים סודית של סילו. את הבצק מכינים יום קודם כשהוא תופח תחת השגחה עד שהוא מוכן לאפייה. את הפיצות מכינים במקום בטאבון שנמצא באמצע המסעדה, כך שמקבלים פיצות חמות, טריות, טעימות עם בצק מצויין.
טעמנו 5 סוגי פיצות:
פיצה פונגי – פטריות חורש מוקפצות, קרם גבינה, ארוגולה ופרמזן. 59 ש"ח.
פיצה בנוסח לורן – קרם גבינות, תבשיל כרישה וחזה אווז מעושן. 59 ש"ח.
פיצה סקמורצ'יה – מוצרלה מעושנת, פלפלים קלויים, זיתי קלמטה ותרד מאודה. 55 ש"ח.
פיצה מרגריטה – עגבניות בזיליקום ומוצרלה. 49 ש"ח.
לחמעג'ון עוף – עגבניות, עלי רוקט, בצל אדום, צנוניות וטחינה. 59 ש"ח.
במנות העיקריות טעמנו:
סופלקי פרגיות – מנה לוהטת עשוייה על גריל עם פפריקה מעושנת על קילשון, מוגשת עם ירקות שורש צלויים, סלט מלפפונים, סלרי, רוטב יוגורט ומחית פיסטוק. 95 ש"ח.
המנה כייפית, מרשימה בהגשה, טעימה, גדולה ונדיבה ומספיקה ל-2 אנשים.
מדליוני פילה בקר – עם פטריות, תרד, שעועית ירוקה מוקפצים בשמן זית ושום, קרם פטריות ורוטב יין אדום. 109 ש"ח.
מנה מעולה עם בשר איכותי, טרי ועשוי במידיוק כמו שאני אוהבת.
טורטליני בשר – מוגש על ציר בקר, שום, טימין, קרם סלרי ואפונת שלג. 59 ש"ח.
קנלוני במילוי בשר עגל – 2 יחידות – על רוטב בשמל פרמג'אן, רוטב עגבניות, ציר בקר וחמאה. 69 ש"ח.
בשלב הזה של הארוחה חשבתי שכבר עוברים לקינוחים, אבל אז הגיעו מנות נוספות שאי אפשר היה לוותר עליהם:
ריזוטו ירוקים – ציר אספרגוס, אספרגוסים, אפונת שלג, שעועית ירוקה, חמאה, שום ופרמג'אן. 59 ש"ח.
הריזוטו עשיר בטעמים נפלאים ועשוי בדיוק כמו שריזוטו צריך להיות. מנה מצויינת לאוהבי הריזוטו.
רביולי דלעת ערמונים – מנה צמחונית – עם גבינת סנט מור, מרווה, קרם חמאה, קוביות דלעת, שעועית ירוקה, עירית וזילוף מסקרפונה פסטו. 59 ש"ח.
המנה קצת מתקתקה, טובה וטעימה מאוד. זאת אחת מהמנות שהייתי רוצה לאכול שוב.
ואז הגיעו הקינוחים… שעוררו קריאות התפעלות מהמראה והעיצוב שלהם…
כל קינוח מורכב ממספר חומרי גלם בשילוב טעמים שונים מה שעושה את המנה למאוד מיוחדת מעניינת וטעימה. המנות גדולות ונדיבות ומספיקות ל-2 סועדים. מחיר כל מנת קינוח 38 ש"ח.
קנלוני מלבי – קנולי בוטנים ממולאים במלבי, קולי פירות יער וגלידת פיסטוק.
מוס שוקולד עם הפתעות – המון סוכריות שוקולד קטנות ופופקורן.
קינוחי ילדות – שוקולד על מקל, פחזניות עם גלידת וניל ורוטב שוקולד, מרשמלו, מילקי שוקולד, קרמבו ועוגת ביסקוויטים. הכל באותה מנת קינוח.
טארט בננה – בננות מקורמלות על גרנולה בר, קרם פטיסייר, גלידה וחמאת בוטנים. שילוב טעמים מעניין בצלחת.
עוגת גבינה – אפוייה עם בצק קרמל, מוגשת עם תבשיל נקטרינות והל.
הקינוח המנצח שלי. עוגת גבינה מושלמת, מלאה ניחוחות וטעמים מצויינים.
עוגת נמסיס שוקולד – עם שנטלי קרמל מלוח וקרם מסקרפונה. עוגה עם המון שוקולד טעים, מתוק וריחני.
ממליצה בחום: אם בא לכם להתפנק או לפנק בארוחת ערב , עם מנות בטעמים מעניינים וטובים מאוד, זה בדיוק המקום.
ממליצה לכם להזמין מקום מראש, כי המסעדה מלאה. בימים נעימים יש אפשרות להזמין מקום מחוץ למסעדה על האגם, מה שהופך את הארוחה לנעימה יותר ופסטורלית.
במקום שפע מקומות חנייה ללא תשלום.
כתובת המסעדה (בשביל הוואז)
מסעדת סילו
שדרות ירושלים 210
פארק פרס, מתחם לה-פארק, חולון
טלפון: – 053-9380488
לאתר הבית של המסעדה, ולהזמנת מקומות כנסו כאן לקישור http://silo.co.il/
כתבה, ערכה וצילמה: נדיה היבא


















































