הופתעתי, והופתעתי בגדול. כאחת שמטורפת ומוטרפת על עיר האורות/העורות תל אביב ועל מסעדותיה המשובחות נפלה בחלקי הזכות להתוודע לפנינה אורבנית יפה וטעימה שעד אותו היום אשר ביקרתי במסעדת סילו בלה-פארק היא הייתה עבורי חו"לון (לא זזה רדיוס מת"א-ר"ג-גבעתיים).
את פנינו קיבלי רובי פורטנוי השף האגדי ושעפרון תלוי על אוזנו ובעזרתו הוא משרטט בדיוק רב את תפריט המסעדה וערך לנו סיור בפינת החמד המעוצבת בסגנון איטלקי כפרי וברחביה פזורות אדניות עשבי תיבול משכרות בריחן ועל הפינה בר המציע בילוי קליל בערבים באויר הפתוח עם כוסית צוננת ונוף לבריכות המוארות באורות ססגוניים וצבעוניים. וכן יש גם פינה קטנה לילדים .
את הערב פתחתי עם קוקטייל מעולה הנקרא "מתחת לאפס" שהורכב מרום, מליבו, מיץ אננס וחתיכת אננס טרי אחרי חמישה ממנו מצב הרוח עלה לי מעל טמפרטורת הרתיחה….
המנות החלו לזרום אל השולחן וכיאה למסעדה איטלקית ים תיכונית פצחנו בפוקצ'ה מהבילה היישר מהטאבון אשר לוותה עם קרם חצילים קטיפתי , סלט מטבוחה וגבינה אפויה.
הפתעת הרעב מבחינתי הייתה סלט רענן של כוסמין והבורגול (לא ואני לא מחסידות הכוסמין) שהוגש עם מלפפונים, לבבות ארטישוק, עלי רוקט, זיתי קלמטה ולימון כבוש אשר נתן טוויסט מעולה ונתן לסלט טעם של עוד.
עוד בראשונות פונקנו בסיגר ממולא במוצרלה ופסטו שהונח על אספרגוס רענן צלוי ופולנטה,
אחרי כל הטוב הזה, יצאתי לסיבובון חילוץ עצמות ופינוי מקום בבטן ברחבי הפארק ששקק חיים בעשרות אנשים שמחים, חזרתי אל השולחן שעליו המתינו להן פיצות ריחניות עמוסות כל טוב איטליה – פיצה פונגי מעולה שעליה הונחו פטריות חורש, קרם גבינה, טפטוף של שמן כמהין ועוד דברים טובים – טוב חייבת להודות שהיא עולמית!!! ועוד פיצה סקמורצ'ה שהורכבה ממוצרלה מעושנת, תרד מאודה, זיתי קלמטה ופלפלים קלויים שהייתה טעימה אבל הפונגי ניצחה בגדול.
בכדי לשטוף את הכל הזמנתי לי עוד קוקטייל של מתחת לאפס להעלאת המוראל, לשטיפת הטעמים והכנה למקום בבטן לטובת העיקריות. מנה נהדרת של קילשון סופלקי פרגית עסיסית שהוגש עם סלט של מלפפונים סלרי ויוגורט פיסטוקים, טורטליני טרי וסופני ממולא בבשר ששחה בציר בקר, אספרגוס אהובי ומקרם של סלרי ושאני אוותר על מנת מדליוני הפילה העסיסי ונוזל שהתשוקה לתת בו ביס שהוגש עם פטריות, תרד ושעועית ירוקה אשר הוקפצו בשמן זית.
בשלב הזה הגעתי לנקודה ההיא שאי אפשר לאכול יותר , אז על הקינוחים המפתים שהונחו על השולחן ויתרתי, אבל שאר יושבי השולחן נהנו מהם עד מאוד .
היה טעים 🙂
** מסעדת סילו – שדרות ירושלים 210 פארק פרס חולון ** טלפון: 03-573-3315 ** ימי פעילות א'-שבת. נכון לעכשיו המקום פתוח מצהריי היום ועד חצות וב- 20.09.15 תוגשנה גם ארוחות בוקר ** פייסבוק: https://www.facebook.com/silolapark/timeline
























